Читај ми!

Ђоковић за РТС: Живот је лакши када добро сервирате; сјајна атмосфера у олимпијском селу

Новак Ђоковић је био задовољан игром и победом у мечу против Штруфа. Нашем репортеру је истакао и да се лакше дише на терену. Такође, напоменуо је да је за њега незаборавно искуство тај тимски дух и дружење пре свега са нашим спортистима.

Новак Ђоковић је у другом колу савладао Немца Јан-Ленарда Штруфа са 2:0 (6:4, 6:3).

Одличан меч, одлично си играо, али 11 асова у првом сету, то је чак и од Вас изненађујуће?

"Сервис је напредовао, морам да признам. Живот је лакши на терену кад добро сервирате, и добијате доста лакших поена због првог сервиса. Аутоматски стављате додатни притисак на противников сервис-гем."

"Први сет је био поприлично неизвестан. Обојица смо добро сервирали, он је био изузетно агресиван, покушавао је да одузме време, да изађе што више на мрежу. Сваку краћу лопту је користио и залетао се на мрежу и због тога сам имао доста лобова, покушавајући да му на тај начин не дајем јасноћу шта ћу следеће одиграти. То је тактика. Суштински сам одиграо квалитетније и на вишем нивоу него што је то било у првом колу."

Привикли сте се на Јапан, на олимпијски турнир, на ову временску зону, на играње без публике. На играње у овим временским условима. Данас је било нешто пријатније, не због одлуке организатора, већ зато што за ноћас најављују тајфун.

"Надам се да ће пасти киша и да ће дунути неки јачи ветар да мало освежи све, пошто је био поприлично устајао ваздух и велика влага. Та комбинација велике влаге и велике врућине је стварно брутална за нас на терену. Када играш на тврдој подлози, то је још додатних 10–15 степени, јер некако се све апсорбује и остаје у подлози на терену."

"Данас је било доста другачије, много пријатније. Много сам се лепше и боље осећао на терену. Надам се да ће и наредних дана бити добро за игру."

Ви сте највећа звезда ових Олимпијских игара. С ким се дружите у олимпијском селу. Људи су одушевљени кад вас виде ван села. Како је то у олимпијском селу, с ким се дружите од наших спортиста, с ким од осталих спортиста?

"Са свима из наше делегације. Ко год је расположен да проводи време у просторијама за социјализацију и дружење, са свима причам, са свима размењујем искуства о животу, о спорту. Врло интересантно је учити од других. Ја се трудим да будем отвореног ума и да користим неке корисне савете, нове ствари да уврстим и имплементирам у свој живот и каријеру."

"Ово је идеална прилика за тако нешто и јединствено искуство је бити део Олимпијских игара и представљати своју земљу. Бити у олимпијском селу са десет и плус хиљада врхунских спортиста. То не може да се доживи нигде, поготово за мене као индивидуалног спортисту, тај тимски дух је нешто што вреднујем и нешто што покушавам да искористим као озбиљну енергију за моје наступе."

Наредни противник је Шпанац Давидович Фокина, да ли су вас о том мечу питали и шпански новинари?

"Последњих неколико година сам проводио много времена и припрема у Шпанији у Марбељи, тамо где живи мој млађи брат. Фокина долази из једног места поред Марбеље, тако да смо често тренирали заједно, поготово прошле године док је била корона и спремали се за наставак сезоне."

"Познајем његову игру јако добро, много је напредовао на тврдој подлози. Он је био специјалиста за шљаку до недавно и сада је показао да се једнако добро осећа и на тврдим подлогама. Знам шта ме очекује, он нема шта да изгуби. Имамо дан одмора, што је добро да се сакупи сва неопходна енергија за наредне изазове", рекао је Ђоковић.

понедељак, 29. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару