Читај ми!

Српски спортисти отпутовали за Токио

Српски џудисти, стонотенисери и пливачи отпутовали су за Токио, где ће наступати на предстојећим Олимпијским играма.

Српски спортисти су летом преко Истанбула отпутовали у Токио где их очекује наступ на Олимпијским играма, а сви српски спортисти ће се по доласку у главни град Јапана сместити у Олимпијско село.

Стонотениска репрезентација Србије је направила изненађење светских размера када је на олимпијском квалификационом турниру остварила пласман на Игре победом над репрезентацијом Хонг Конга која је сматрана за апсолутног фаворита.

"Имали смо два и по месеца сјајних припрема, хвала Олимпијском комитету Србије који нам је обезбедио све услове да направимо добар резултат. Нема повреда на срећу, што је увек бојазан. Идемо на Олимпијске игре да дамо максиму. Пласман међу 16 селекција које ће се наћи у Токију је велики резултат. Даћемо све од себе да у екипном и појединачном делу задовољимо наше резултатске апетите", рекао је селектор Ђукић на конференцији за новинаре.

Србију ће на ОИ представљати и петоро џудиста: у мушкој конкуренцији наступаће Александар Кукољ (-100кг), Немања Мајдов (-90кг), у женској конкуренцији Ања Обрадовић (-63кг), Марица Перишић (-57кг) и Милица Николић (-48кг).

Тренер репрезентације Никола Николић истакао је да је иза свих српских џудиста остао период доброг рада који би требао да се крунише у Токију.

"Момци и девојке су спремни, већ су показали да су на нивоу светског џудоа, што смо показали у претходном циклусу. Оно што могу да обећам јесте да ће оставити срце на татамију", рекао је Николић на конференцији за медије на аеродрому.

Србију ће у Токију представљати седморо пливача: Чаба Силађи (100м прсно), Велимир Стјепановић (200м слободно), Вук Челић (800м слободно), Ања Цревар (400м мешовито), Андреј Барна (100м слободно), као и Урош Нколић и Никола Аћин, који ће заједно са Велимиром Стјепановићем и Андрејем Барном представљати Србију у штафети 4џ100м слободним стилом.

Селектор Игор Беретић је пред полетање рекао да пливачки тим Србије путује у Токио са највишим могућим амбицијама.

"Што се тиче Олимпијских игара, мислим да само направили велики успех. У овом циклусу смо остварили пет „А" норми и успели смо да пласирамо мушку штафету 4×100 метара слободним стилом, на шта смо сви јако поносни. Момци који путују данас са мном су у изванредној форми. Европско првенство нам је показало где се тренутно налазимо и колико можемо. Идемо у Токио растерећени али жељни борбе", рекао је Беретић.

понедељак, 29. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару