Читај ми!

Писмо добродошлице у Јапан уручено ОКС

Председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић угостио је у Олимпијској кући амбасадора Јапана Такахико Кацумару и председника “Тоyота Adria” Кенсуке Цичија, који су пожелели срећан пут у Јапан Олимпијском тиму Србије и много успеха свим спортистима на наступајућим Играма, које ће бити одружане у Токију.

Овом приликом Цичија је уручио Божидару Маљковићу Писмо добродошлице у Јапан као гест поштовања према српским спортистима, који ће ускоро наступати на највећој светској смотри спортиста.

Догађају је присуствовала и Ања Обрадовић, џудисткиња која ће представљати нашу земљу на ОИ у категорији до 63 килограма.

Председник ОКС захвалио се гостима на лепим жељама пред пут у Јапан и истакао да је сарадња Тоyота Србије и ОКС пример добре праксе који треба да следе све спортске институције и компаније.

"Поносни смо на своју сарадњу са гигантом каква је компанија Тоyота. Наше задовољство је утолико веће ако знамо да је Тоyота глобални спонзор Међународног олимпијског комитета. Захвални смо што у овим тешким временима имамо пријатеља на којег можемо да се ослонимо увек. Жељно ишчекујемо почетак Олимпијских игара и уз овакву подршку, сигурно ћемо остварити још боље резултате", рекао је Маљковић.

Амбасадор Јапана Такахико Кацумара честитао је свим српским спортистима који су изборили пласман на Олимпијске игре.

"Срећан сам што имам прилику да Олимпијском тиму Србије пожелим срећан пут у Токио. Желео бих такође да истакнем своје пшштовање према Новаку Ðоковићу који наставља да пише историју спорта. Једва чекамо његове наступе у Токију. Олимпијске игре биће безбедно и сигурно окружење за све учеснике, упркос пандемији која влада у свету", изјавио је амбасадор Кацумара.

Председник Тоyота Адриа Кенсуке Цучија бираним речима је пожелео добродошлицу Олимпијском тиму Србије у Јапан.

"Као поносни партнер Олимпијског комитета Србије и глобални партнер Међународног олимпијског комитета, желимо вам топлу добродошлицу, здрав и угодан боравак и пуно освојених медаља у Токију. Игре се одржавају у специфичним условима услед пандемије, а њихова организација, препуна изазова, и само такмичење представљају својеврсну победу у духу Тоyотине филозофије: Започни своје немогуће. Зато с великим задовољством ишчекујемо 23. јул и почетак Игара, када ћемо заједно с вама и читавим светом прославити ту победу и послати поруку оптимизма и заједништва. Потврдимо снагу спорта и његову моћ да спаја људе под Олимпијском заставом."

Џудистикиња Ања Обрадовић такође се захвалила на дивном гесту и рекла да српски олимпијци жељно ишчекују наступ на Олимпијским играма, као и да им подршка велике јапанске компаније као што је Тоyота изузетно значи.

"Говорим у име свих мојих колега олимпијаца када кажем да сви једва чекамо пут у Токио и наступ на Олимпијским играма. Некима од нас ово ће бити први наступ на највећем светском такмичењу и овакав вид подршке и гест гостопримства нам пуно значи", истакла је Обрадовић.

На крају конференције, Божидар Маљковић и Ања Обрадовић су гостима уручили мајице Олимпијског комитета Србије које су потписали чланови Тима Србије који ће наступати у Токију.

Сарадња Олимпијског комитета Србије и компаније Тоyота Србије започела је 2018. године од када су возила јапанске компаније и „Званична возила Олимпијског тима Србије".

Тоyота је такође глобални партнер Међународног олимпијског комитета.

Игре у Токију почињу за тачно 11 дана, а Србију ће представљати 85 спортиста.

уторак, 30. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару