Читај ми!

Божидар Маљковић за РТС о припремама српских олимпијаца, успеху кошаркашица, Новаку...

Председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић гостујући у Јутарњем програму РТС-а саопштио је да ће Београд у октобру бити домаћин Светског првенства у боксу. Говорио је о успесима наших репрезентативаца протеклих дана и о последњим припремама олимпијског тима пред одлазак у Токио као и о специфичним условима који их тамо очекују.

 Иако су Олимпијске игре била основна тема, као увод у разговор Божидар Маљковић је саопштио ексклузивну информацију да ће се у октобру у Београду одржати велика спортска светска манифестација.

"Под покровитељством председника Александра Вучића у Београду ће у октобру бити одржано Светско првенство у боксу уз велику помоћ Руске федерације. Очекујемо да један спорт који је тако био мало у сенци, сада боље крене и очекујемо да ова манифестација убрза развој овог спорта у Србији.", рекао је Маљковић.

У претходних недељу дана добили смо још неколико учесника олимпијских игара. Први пут Србија ће имати представницу у боксу, Асмир Колашинац ће ићи и на 4-те олимпијске игре и потвређна су имена наших тенисера који ће бити у Токију: Новак Ђоковић, Миомир Кецмановић, Нина Стојановић и Ивана Јоровић, а списак учесника још није завршен.

"Увек су то лепе вести. Никада се не зна... ситуација је показала да медаљу узме онај на кога нико не рачуна... За сада имамо 83 спортиста који су се квалификовали и очекујемо још кошаркаше и нападамо цифру од100 учесника."

Када прва група спортиста креће у Токио, и како је организовано путовање?

"Веслачи су већ у Атини и ићи ће отуда директно. Баскеташи 3 на 3 као и ватерполисти ће ићи раније. Биће тешки климатски и други услови. Поготово за оне који играју напољу јер је тамо велика влага. Очекујемо да ће Јапан успети да се избори са ковид пандемијом и да ћемо сви без проблема да се вратимо у Србију."

Маљковић је истакао да се Олимпијски комитет максимално ангажовао да све припреме буду добро урађене, а још увек се посебно ради на потпуној здравственој едукацији и заштити свих учесника на играма.

Истакнути су и последњи успеси наших тимова, а Маљковић је посебно честитао и истакао сјајну игру кошаркашица и освајање шампионске титуле.

"Знао сам да ће финале да одиграју најбоље, а девојке су одиграле фантастичну одбрану која није виђена у историји наше кошарке. То је за анале и проучавање на тренинзима", истакао је Маљковић.

Прокоментарисао је и игру наших кошаркаша рекавши да очекује да ће изборити квалификацију за Олимпијски турнир.

Посебно је истакао да му је драго што ће у тиму Србије поново бити Новак Ђоковић не само због његових досадашњих непоновљивих резултата, које ће наравно још да поправи, већ због његовог карактера, великог стца и тога што је величина у сваком погледу.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи