Синер преслишао Медведева и заказао други дуел са Ђоковићем у пет дана

Италијански тенисер Јаник Синер победио је Руса Данила Медведева резултатом 2:0 (6:0, 6:3) у четвртфиналу егзибиционог турнира "Слем шест краљева" у Ријаду и изборио пласман у полуфинале, где ће се састати са Новаком Ђоковиће, други пут у пет дана.

Синер преслишао Медведева и заказао други дуел са Ђоковићем у пет дана Синер преслишао Медведева и заказао други дуел са Ђоковићем у пет дана

Јаник Синер, први рекет света, евидентно је много озбиљније од Данила Медведева приступио егзибиционом тениском спектаклу у Ријаду, који учесницима неће донети АТП бодове, али победнику хоће шест милиона долара.

За свега сат и девет минута игре Италијан је елиминисао Данила Медведева у четвртфиналу "Слема шест краљева" и затворио још једно поглавље ривалства са руским тенисером, које је имало необичан развој. Медведев је водио са 6:0 у победама, пре него што је Италијан од девет наредних мечева, рачунајући и данашњи, славио на осам.

Синер у првом сету противнику није препустио ни гем. Други је био нешто узбудљивији, тек да публика у Саудијској Арабији види мало тениса, али је лидер на АТП листи са два брејка рутински завршио посао.

Имао је Медведев прилику да продужи меч, пошто је при вођству Синера од 4:3 у другом сету дошао до три везане брејк лопте, али их је све прокоцкао, као и четврту, после које није било времена за поправни.

Ни на ревијалном турниру Јаник Синер није укаљао серију изврсних резултата, започету још у августу. Од последња 24 меча, на пет различитих турнира, изгубио је само један и освојио три титуле – Синсинати, Ју-Ес опен и Шангај, где је у недељу савладао Новака Ђоковића у финалу.

Управо најбољи српски тенисер, који је био слободан првог дана турнира у Ријаду, чека Синера у полуфиналу "Слема шест краљева", које је на програму у петак од 18.30.

Ђоковић и 14 година млађи Синер одиграли су до сада осам мечева. Ђоковић је тријумфовао у прва три међусобна дуела, а онда је Италијан од наредних пет у своју корист решио четири, рачунајући и три последња.

У другом четвртфиналном дуелу Карлос Алкараз је надиграо Холгера Рунеа са 2:0 у сетовима (6:4, 6:2), па ће у полуфиналу играти против сународника Рафаела Надала, који је, као и Ђоковић, био слободан у првој рунди турнира у Ријаду.

Финале и меч за треће место на програму су у суботу.

Слем шест краљева, распоред:

Среда:
Четвртфинале: Медведев - Синер 0:2 (0:6, 3:6)
Четвртфинале: Руне - Алкараз 0:2 (4:6, 2:6)

Четвртак:
Полуфинале: Ђоковић - Синер 18.30
Полуфинале: Надал - Алкараз

Субота:
Меч за треће место
Финале

среда, 16. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи