Читај ми!

Почиње "Слем шест краљева" у Ријаду, Ђоковић директно у полуфиналу

Данас у Ријаду почиње "Слем шест краљева", егзибициони тениски спектакл на којем ће играти и најбољи српски тенисер Новак Ђоковић, који у полуфиналу чека бољег из дуела Јаника Синера и Данила Медведева.

Почиње "Слем шест краљева" у Ријаду, Ђоковић директно у полуфиналу Почиње "Слем шест краљева" у Ријаду, Ђоковић директно у полуфиналу

Само неколико дана након што је завршен мастерс у Шангају, најбољи тенисери света (и један који је некада то био) играће на "Слему шест краљева", егзибиционом турниру у Ријаду.

Још једним атрактивним и амбициозним спортским догађајем, којих је из године у годину све више у том делу света, Саудијска Арабија ће покушати да задиви и скрене пажњу на себе и своје могућности, које нису мале.

Иако турнир нема никакав такмичарски значај и не доноси бодове за АТП листу, Саудијцима није било тешко да привуку "краљеве" пошто ће победник кући однети шест милиона долара, што је дупло више од износа који је Јаник Синер зарадио освајањем Ју-Ес опена ове године.

Пре него што је и почео, о турниру у Ријаду се причало, писало и коментарисало на друштвеним мрежама захваљујући спектакуларном и маштовитом петоминутном најавном споту на којем би позавиделе и најскупље филмске продукције.

Многи су били одушевљени, а неки и цинични... "Трејлер је скупљи него моја годишња новчана награда", коментарисао је Француз Корантен Муте, тренутно 71. тенисер света.

Ђоковић директно у полуфиналу

Турнир у престоници Саудијске Арабије почиње данас и биће завршен финалом у суботу, након дана паузе у петак.

Шест "краљева" у Ријаду су Новак Ђоковић, први рекет света Јаник Синер, Карлос Алкараз, Данил Медведев, Холгер Руне и Рафаел Надал, који ситно број до пензије, па ће гледаоци у Саудијској Арабији бити међу последњима који ће га видети на терену.

Шпанац због проблема са повредом није играо још од Олимпијксих игара у Паризу, а недавно је најавио да ће после наступа са репрезентацијом на Завршном турниру Дејвис купа у Малаги завршити играчку каријеру.

Првог дана турнира на програму су два четвртфинална дуела у којим ће се састати Јаник Синер и Данил Медведев, односно Карлос Алкараз и Холгер Руне.

Победнике у полуфиналу чекају Новак Ђоковић и Рафаел Надал, слободни у првој рунди. Ђоковић ће играти против бољег из дуела Медведева и Синера, од којег је у недељу изгубио у финалу мастерса у Шангају, док ће Надал бити изазивач сународнику Алкаразу или Рунеу.

Петак је дан паузе, а меч за треће место и велико финале на програму су у суботу.

Слем шест краљева, распоред:

Среда:
Четвртфинале: Медведев - Синер 18.30
Четвртфинале: Руне - Алкараз 20.00

Четвртак:
Полуфинале: Ђоковић - Медведев/Синер
Полуфинале: Надал - Руне/Алкараз

Субота:
Меч за треће место
Финале

среда, 16. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи