Читај ми!

Ђоковић: Српски клупски тенис је "умро", нема система

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић је после победе над Грчком у Дејвис купу критиковао стање у клупском тенису.

Ђоковић је у дублу са Хамадом Међедовићем донео Србији трећи, победоносни бод и самим тим останак у Светској групи Дејвис купа.

"Хамад Међедовић је играо пред пуним 'Пиониром', сигуран сам да је он данас прошао кроз много емоција, пратим га и трудим се да му будем ту за савете, као и осталим тенисерима и тенисеркама", рекао је Ђоковић после тријумфа 6:3, 3:6, 6:3.

Дотакао се и таласа успеха репрезентације Србије.

"Почетна тачка коју смо имали у златној генерацији је била солидна, имали смо Монику Селеш, Бобу Живојиновића... Они су правили значајније интернационалне резултате. Хрватска је ту имала већу традицију од нас. Имате циклусе, навикли смо у Србији на неке успехе, и драго ми је да је наш успех колективни, не треба заборавити Ану Ивановић и Јелену Јанковић, које су биле број један и инспирисале многе девојчице да се баве тенисом. То је позитивна ствар, позитивни утицај успешног таласа", додао је најбољи српски тенисер.

Ђоковић се осврнуо на ситуацију у тимском тенису у Србији.

"Нама је клупски тенис буквално умро. Партизан се не такмичи више од 10 година, ја сам поникао тамо, Виктор у Звезди... Ниво клупског тениса је био изузетно висок. Ја сам од 10 до 18 године сваки дан имао спаринге са бољим тенисерима, који су ме вукли. Данас тога нема. То је један велики проблем, који нико осим Савеза не може да реши. Надам се да ће се ствари променити", навео је Ђоковић.

"То је основа свега, не можете да се ослањате на систем јер систем не постоји. Ово сада није одрживо. Потребно је засући рукаве и видети шта би требало да се мења. Не можемо да живимо само од успеха и да се надамо да ћемо да преживимо на крилима тог успеха, а тако ствари функционишу откад ја знам за себе. То су неке комплексније теме", додао је Ђоковић.

недеља, 15. септембар 2024.
10° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи