Читај ми!

Троицки: Враћамо се тамо где припадамо, следеће године идемо по наш циљ

Селектор тениске репрезентације Србије Виктор Троицки изјавио је да су играчи били максимално фокусирани иако су били фаворити против Грчке у дуелу Дејвис купа Светске групе један. Констатовао је да тим има одличне потенцијале и да се сада посвећује припремама за наредну годину.

Тенисери Србије су успели да изборе останак у Светској групи Дејвис купа, пошто су у Београду победили Грчку укупним резултатом 3:1, а Троицки је уз честитке тиму констатовао да се сада посвећују циљевима постављеним за наредну годину.

"Честитао бих свом тиму на сјајној победи. Иако смо били фаворити против Грчке, играчи су били максимално фокусирани. Данас је било мало неизвесно, мало нисмо имали среће, али на крају је све добро. Поправљен је утисак из Краљева, враћамо се тамо где припадамо и следеће године идемо по наш циљ", изјавио је Троицки на конференцији за медије.

Српски тенисер Душан Лајовић је због повреде предао меч Грку Деметрису Азоидесу при резултату 6:1, 2:3, а селектор је констатовао да ће се тек утврдити степен његове повреде.

"Имао је добијен меч. Мало се можда опустио, тренутак непажње и повредио је скочни зглоб. Видећемо шта је, он је једини који је требало да игра следеће недеље у Кини. Сутра је имао лет, остали не играју. Надам се да није страшна повреда и да ће се опоравити што пре", навео је селектор Србије.

Он се потом присетио разних анегдота са мечева Дејвис купа.

"Дејвис куп у нама буди најлепша дружења, приче и кад смо заједно буде јако занимљиво, имали смо пуно лепих тренутака. Кад смо победили у Сплиту била је напета атмосфера, то смо лепо прославили. У Аргентини када је све ишло по злу, нисмо добили ни меч, Филип Крајиновић је имао стендап шоу увече и сви смо плакали од смеха. Било је сјајних тренутака, трудимо се да пренесемо то на све млађе да и они схвате ту чар тимског играња тениса. У Шведској смо певали Јанку Типсаревићу на прозор у три ујутру 'Спавај Јанкела'. Кроз свашта смо прошли кро 20 и кусур година. Зато се вероватно и даље окупљамо овде", истакао је Троицки.

Он је истакао да Србија има младе и перспективне тенисере.

"Хамад Међедовић је на прагу Топ 100, поседује потенцијал и квалитет за много даље. Што се млађих тиче, имамо Максимовића, Милића, Ђурића, који се нажалост повредио... Ми оцекујемо да они моги да имају потенцијал и да могу да направе резултате уз правилан рад и пуно коцкица да се склопе", додао је Троицки.

Троицки је истакао да је Новак Ђоковић остварио врхунске резултате.

"Ово што је Новак поставио тешко ће ико икада достићи. Треба да уживамо у овом тренутку. Целокупан систем требало би да се направи. Немамо Национални центар, а долази зима, немамо халу у дворани, коју можемо да користимо. То је озбиљан проблем, углавном је то сналажење. То је тужно, нисмо велика земља, али имамо такав успех у тенису, а да немамо основне услове за рад и напредовање", рекао је Троицки.

недеља, 15. септембар 2024.
11° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи