Синер преко Медведева до полуфинала Ју-Ес опена

Италијан Јаник Синер савладао је Руса Данила Медведева у четвртфиналу Ју-Ес опена са 3:1, по сетовима 6:2, 1:6, 6:1, 6:4.

Меч два тенисера на стадиону "Артур Еш" трајао је два сата и четрдесет један минут.

Први рекет света тријумфовао је захваљујући сигурнијој игри. Пети на АТП листи, Данил Медведев направио је чак 57 неизнуђених грешака, скоро 20 више од ривала.

Синер је без имало муке освојио уводни сет. Направио је два брејка, играо је сигурно, те је после 33 минута повео на мечу. Уследио је одговор Руса.

Медведев је заиграо боље, подигао је проценте сервиса, искористио је две брејк лопте, па се реванширао Италијану на исти начин, препустивши му тек један гем - 6:1.

Када је публика очекивала занимљив дуел, Данил је поново заиграо лошије, Синер је подигао квалитет своје игре не остављајући простор за Медведева да се врати.

Први рекет света је направио два брејка у трећем сету, а потом је у одлучујућем, четвртом у седмом гему одузео сервис ривалу и потом рутински привео меч крају.

У полуфиналу ће играти против Џека Дрејпера који је био бољи од Лоренца Музетија, док га у финалу поново очекује дуел са америчким тенисером, јер други пар чине Фриц и Тијафо.

четвртак, 05. септембар 2024.
30° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару