Ига Свјонтек и Беатриз Хадад Маија у четвртфиналу Ју-Ес опена

Прва играчица света Ига Свјонтек и бразилска тенисерка Беатриз Хадад Маија избориле су пласман у четвртфинале Ју-Ес опена. Пољакиња је у осмини финала са 2:0 савладала Лудмилу Самсонову, док је Бразилка победила Каролину Возњацки резултатом 2:1.

Ига Свјонтек и Беатриз Хадад Маија у четвртфиналу Ју-Ес опена Ига Свјонтек и Беатриз Хадад Маија у четвртфиналу Ју-Ес опена

Ига Свјонтек је други пут у каријери стигла до четвртфинала Ју-Ес опена. Када је то учинила пре две године, отишла је из Њујорка са пехаром.

Прва играчица света рутински је у осмини финала савладала Рускињу Лудмилу Самсонову, препустивши јој свега пет гемова у два сета - 6:4, 6:1.

Пољакиња ће у борби за пласман у полуфинале играти против Џесике Пегуле из Сједињених Америчких Држава.

Пласман у четвртфинале Ју-Ес опена изборила је први пут и бразилска тенисерка Беатриз Хадад Маија, која је тако направила свој најзначајнији резултат на гренд слем турнирима.

Бразилка је у осмини финала победила ветеранку из Данске Каролину Возњацки резултатом 2:1 (6:2, 3:6, 6:3).

Меч је трајао два сата и 39 минута. Хадад Маија је 21. тенисерка света, док је Возњацки 71. на ВТА листи.

Хадад Маија ће у четвртфиналу играти против Чехиње Каролине Мухове, која је у осмини финала надиграла Италијанку Јасмин Паолини са 2:0 (6:3, 6:3).

Преостала два четвртфинална пара чине Паула Бадоса из Шпаније и Американка Ема Наваро, односно Белорускиња Арина Сабаленка и Кинескиња Ћивен Џенг.

уторак, 03. септембар 2024.
31° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару