Синер и Де Минор без већих проблема до четвртфинала Ју-Ес опена

Први тенисер света Јаник Синер и Аустралијанац Алекс де Минор изборили су пласман у четвртфинале Ју-Ес опена. Италијан је у осмини финала без изгубљеног сета савладао Американца Томија Пола, док је Де Минор победио сународника Џордана Томпсона са 3:1.

Синер и Де Минор без већих проблема до четвртфинала Ју-Ес опена Синер и Де Минор без већих проблема до четвртфинала Ју-Ес опена

Јаник Синер ће други пут у каријери играти у четвртфиналу Ју-Ес опена. Раном елиминацијом Карлоса Алкараза и Новака Ђоковића отворио му се пут до друге гренд слем титуле, али мораће прво у четвртфиналу да се суочи са Данилом Медведевом, петим тенисером света, који води са 7:5 у међусобним дуелима са Италијаном.

У осмини финала, Томи Пол је био лак залогај за Синера. Пружио је Американац снажан отпо у прва два сета и приморао лидера на АТП листи да игра два тај-брејка, али ништа више од тога. У трећем сету му је понестало снаге и воље, па је узео само један гем - 7:6(7:3). 7:6(7:5), 6:1.

Пласман у четвртфинале изборио је и Аустралијанац Алекс де Минор, који је у осмини финала са 3:1 победио сународника Џордана Томпсона.

Десети рекет света суверено је ушао у меч и у првом сету са нулом почистио Томпсона. Превише се опустио и дозволио себи да изгуби други сет (3:6), али је последња два поново без већих проблема решио у своју корист, мада је у четвртом морао да јури брејк заостатак - 6:3, па 7:5.

Аустралијанац ће у четвртфиналу, свом другом у Њујорку, а трећем узастопном на гренд слемовима, играти против Британца Џека Дрејпера.

У преостала два четвртфинала састаће се Америкаанц Тејлор Фриц и Александар Зверев из Немачке, односно бугарски тенисер Григор Димитров и Френсис Тијафо, још један Американац.

уторак, 03. септембар 2024.
31° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару