Читај ми!

Ђоковић рутински против Албота, српско друго коло на Ју-Ес опену

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у друго коло Ју-Ес опена након победе на почетку турнира у Њујорку над Молдавцем Радуом Алботом резултатом 3:0, по сетовима 6:2, 6:2, 6:4.

Ђоковић рутински против Албота, српско друго коло на Ју-Ес опену Ђоковић рутински против Албота, српско друго коло на Ју-Ес опену

На путу ка стотој титули у каријери Новак Ђоковић је на Ју-Ес опену успешно реализовао прву препреку, савладао је Албота из Молдавије. У другом колу Ђоковић ће играти против Ласла Ђереа.

Ђоковић је на овом мечу изједначио рекорд Роџера Федерера по броју одиграних ноћних мечева на Ју-Ес опену, уписао је 40. дуел на четвртом гренд слему у сезони. Српски тенисер је одиграо и први званични дуел после освојене златне медаље на Олимпијским играма, те је у складу с тим и најављен као олимпијски шампион. 

Ђоковић је на терену "Артур Еш" уписао је 78. тријумф у каријери и ниједан тенисер није убележио више победа на овом стадиону од њега.

Албот је сигурније ушао у меч и демонстрирао је велику жељу да се надиграва са најбољим тенисером света икада. У прва два сервис гема Молдавац није дозволио Ђоковићу ниједан поен. Међутим, после нешто лошијег почетка, уследио је фуриозан део игре у којој је доминирао српски тенисер. 

Наиме, Ђоковић је стигао до брејка за вођство од 3:2, потом био сигуран на свом сервису, а онда и направио дупли брејк којим је био на корак од вођства на мечу. Последњи гем у првом сету био је помало драматичан, јер је Новак није искористио сет лоту, што је омогућило Алботу брејк прилику. Молдавац је имао још једну брејк лопту, али није успео да је искористио. 

На крају је пресудио квалитет Новака Ђоковића којим је сломио отрпор видно расположеног ривала за вођство у сетовима од 1:0.

Изузетно такмичарски расположени Албот није посустао на почетку другог сета. Иако је први до брејка стигао Ђоковић, Молдавац је узвратио већ у наредном гему за резултат 2:2.

Ипак, Албот није био довољно концентрисан у кључним тренуцима, те је Новак стигао до новог одузимања сервиса за предност од 3:2. Ђоковић је потврдио брејк одличним гемом за 4:2, а потом и стигао до предности од 5:2, такозваним дуплим брејком и на крају вођства од 2:0 у сетовима.

У трећем сету, виђен је највећи отпор Албота на мечу, али то није било довољно да би се угрозила Ђоковићева позиција коју је изборио предношћу. Виђен је само један брејк у последњем делу игре, Ђоковић је искористио другу брејк шансу у седмом гему и направио предност од 4:3 у гемовима. Упркос борби и покушајима Албота да избори макар неизвесну завршницу, српски тенисер је рутински привео меч крају и уписао тријумф с максималних 3:0 у сетовима.

Ђоковић ће против Ђереа играти у среду, термин меча још увек није прецизиран.

уторак, 27. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару