Читај ми!

Драма у Њујорку - Кецмановић спасавао меч лопте, Нишиоку издале ноге

Српски тенисер Миомир Кецмановић пласирао се у другу рунду Ју-Ес опена, пошто му је Јапанац Јошихито Нишиока предао меч првог кола при резултату 2:2 у сетовима (7:6(7:2), 2:6, 5:7, 7:5) и 1:0 за српског тенисера у одлучујућем сету.

Драма у Њујорку - Кецмановић спасавао меч лопте, Нишиоку издале ноге Драма у Њујорку - Кецмановић спасавао меч лопте, Нишиоку издале ноге

Четврти пут у каријери Миомир Кецмановић ће играти у другом колу Ју-Ес опена, пошто је изузетно узбудљив и драматичан маратонски дуел са Јошихитом Нишиоком неочекивано окончан почетком одлучујућег сета, када је Јапанац предао меч након три сата и 37 минута тениса.

Сигурно не са епилогом какав је прижељкивао, али реванширао се српски тенисер 53. играчу света за пораз од пре само две недеље, када је Јапанац без изгубљеног сета био бољи у првом колу мастерса у Синсинатију.

Од самог почетка било је узбудљиво и напето. Тенисери су у првом сету разменили по два брејка, али је Србин био много сигурнији у тај-брејку, који је решио у своју корист резултатом 7:2.

Брзо се Нишиока опоравио и доминантно поравнао резултат на 1:1. Два пута је одузео сервис Кецмановићу у другом сету, а није му понудио ниједну прилику да узврати.

Трећи сет је био прави фестивал брејк-прилика и брејкова. Чак пет гемова је освојио тенисер који враћа сервис, али је један више отишао на страну Јапанца.

Пренео је Нишиока добре навике и у четврти сет, па је већ у првом гему стекао брејк предности. Чинило се већ тада да самоуверено граби ка тријумфу и пласману у наредну рунду, али је Кецмановић узвратио у шестом гему и на семафор поставио две тројке.

Није егал дуго потрајао. Већ у наредном гему је 54. играч на АТП листи приуштио противнику четири брејк лопте, од којих је Нишиока последњу претворио у ново вођство - 4:3.

Ни то није било довољно да Кецмановић положи оружје. Следећа два гема припала су тенисеру који сервира, па је Нишиока при резултату 5:4 имао све у својим рукама. Имао је и две меч лопте, али ниједну није капитализовао, а храбри српски тенисер јесте своју другу брејк шансу.

Награђен је Кецмановић за невероватну истрајност и лавовску борбу. Повео је са 6:5 и принудио збуњеног противника да сервира за останак у трећем сету, само неколико минута након што је био на сервис до тријумфа. Узео је Нишиока прва два поена за 30:0, али када се нови тај-брејк већ назирао српски тенисер је нанизао четири и изједначио на 2:2 у сетовима.

Наставио је осокољени Кецмановић фуриозно, продужио серију и освојио први гем петог сета без изгубљеног поена. Већ у наредном је запретио брејк лоптом, а Јапанца су издале ноге. Очигледно опхрван проблемима са грчевима, пао је после једног трка и остао да лежи у боловима на бетону. После неколико минута је предао меч, а лекари су му дуго на терену указивали помоћ, уз подршку забринутог српског тенисера.

Миомир Кецмановић ће у другом колу Ју-Ес опена играти против Италијана Лоренца Музетија, који је турнир отворио победом (3:1) над Рајлијем Опелком из Сједињених Америчких Држава.

Око 1.35 иза поноћи почеће дуел Ласла Ђереа и Јана-Ленарда Штруфа, док ће око 3.00 сата по средњоевропском времену на терен у Њујорку Новак Ђоковић и Раду Албот, квалификант из Молдавије.

уторак, 27. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару