Читај ми!

Коријере дело спорт: Синер отпустио тренера и физиотерапеута

Италијански тенисер Јаник Синер отпустио је кондиционог тренера Умберта Ферару и физиотерапеута Ђакома Налдија неколико дана након што је објављено да је два пута био позитиван на недозвољену супстанцу клостебол у марту ове године.

Јаник Синер је раскинуо сарадњу са двојицом најближих сарадника, јављају италијански медији.

"Последњих недеља нису били уз њега и нису се виђали, сада је сигурно да то није био привремени избор већ дефинитиван", наводи Коријере дело спорт.

Италијански медији наводе да је разлог прекида сарадње то што је Синер два пута био позитиван на недозвољену супстанцу клостебол у марту 2024. године. 

Синер не сноси кривицу и одговорност за позитивне допинг налазе јер му је у оба случаја уважена жалба. Италијан је објаснио да је дошло до случајне контаминације, пошто је један члан његовог тима наводно користио спреј за малу рану на телу који у себи садржи клостебол.

Коријере дело спорт је пренео и садржај разговора са Синеровим тренером Дареном Кејхилом.

"У марту у Индијан Велсу Ђакомо Налди је повредио руку инструментом за уклањање жуљева са стопала. На његовом малом прсту на нози је била прилично велика посекотина. Синер је видео Налдијев повређени прст и питао га да ли је користио креме или друге третмане, Налди му је рекао не, што је била истина. Ко му је дао спреј који је прилично уобичајен у Италији, ја не знам. Постоји неколико примера да су италијански играчи били позитивни на супстанцу овог спреја", рекао је Кејхил, а пренео је италијански лист.

Синеров тренер је рекао да тенисер нема активну улогу у овом случају, без обзиром што је био позитиван приликом антидопинг теста.

"Током наредне недеље Налди је наставио да користи спреј за повређени прст, а да ми нисмо знали за то. Сви морају да знају да Синер нема никакву активну улогу у овој причи, није ништа уносио, није узимао ништа и само је био позитиван", истакао је Синеров тренер у разговору за Коријере дело спорт.

Италијански лист подсећа да је Умберто Ферара био Синеров кондициони тренер и да се бринуо о припремама и многим другим стварима, док је физиотерапеут Налди напустио посао у Виртусу из Болоње да би радио са најбољим тенисером света.

Синер се тренутно налази у Њујорку где се припрема за последњи гренд слем у сезони, а раније данас играо је пиклбол са Новаком Ђоковићем.

субота, 24. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару