Филип Крајиновић завршио каријеру: Мој пут био је турбулентно и занимљиво искуство

Српски тенисер Филип Крајиновић обавестио је навијаче да је завршио играчку каријеру.

Филип Крајиновић је последњи меч у каријери одиграо у првом колу квалификација за последњи гренд слем турнир сезоне - Ју-Ес опен. Поражен је од Аустријанца Јурија Родионова са 2:0 (6:4, 6:2).

"Потичем из малог града на северу Србије, Сомбора. Тенис је у мојој породици увек био део свакодневног живота. Мој отац, брат и оба стрица одрасли су на теренима Тениског клуба Жак Сомбор. Отац ме је свакодневно водио са собом да гледам како играју, учећи ме првим корацима у тенису, ни не слутећи да ће то постати моја прва и највећа љубав", написао је Крајиновић на свом налогу на Инстаграму.

Сетио се да је белим спортом кренуо да се бави када је рекет био већи од њега.

"Рекет је био већи од мене, али моја жеља да сваки дан проведем на терену била је већа од рекета. Провео сам дивно и незаборавно детињство на тим прелепим теренима, где сам стекао пријатеље који су и данас најважнији у мом животу", написао је српски тенисер.

Он је подсетио да је први турнир одиграо са осам година.

"Вратио сам се кући са пехаром у рукама. Касније сам постао државни првак у категоријама до 10, 12, и 14 година, након чега ме је мој тениски пут одвео у Америку", навео је Крајиновић.

Изразио је велику захвалност Тениској академији Болитијери и менаџеру Оливијеу ван Линдонку.

"Провео сам пет незаборавних година у њиховом окружењу, током којих сам освојио неколико престижних јуниорских турнира и стигао до полуфинала на два јуниорска гренд слема, што ме је сврстало међу топ осам јуниора света и омогућило ми прелазак у сениорске воде са 16 година", навео је Крајиновић

Истакао је да је остварио свој дечачки сан, пошто се такмичио са најбољим играчима у историји тениса.

"Као и у сваком спорту, успони и падови су саставни део пута. Мој пут био је турбулентно, занимљиво, и понекад, многима па и мени, нелогично искуство. Иако остаје жал за неосвојеним АТП турниром, поносан сам на својих пет АТП финала, укључујући финале мастерса у Паризу и престижног турнира у Квинсу, што ме је довело до мог најбољег ранга, 26. места на свету. Наравно, ту је и најлепши део моје каријере, а то је Дејвис куп, где ми је била изузетна част да пуних 15 година делим свлачионицу са шампионском генерацијом", истакао је Крајиновић.

Каже да је, када се осврне на све што је постигао и на све што му је тенис пружио, неизмерно захвалан и срећан што је био на на путу на којем је стекао најбоље пријатеље и доживео незаборавне тренутке.

"Желим да се захвалим својој породици, свим тренерима и спонзорима, који су били уз мене до последњег тренутка, до одлуке да ставим тачку на ово прелепо поглавље живота и започнем ново. Тешка срца желим да објавим крај моје професионалне тениске каријере. Хвала тенису и свим навијачима на подршци. Заувек ћете бити у мом срцу", закључио је Крајиновић.

Српски тенисер је пре неколико дана на друштвеним мрежама објавио поруку "Последњи плес" и најавио да ће Ју-Ес опен да буде његов последњи турнир у каријери.

Крајиновић (32) је играчку каријеру завршио као 633. тенисер света, а најбољи пласман имао је у априлу 2018, када је био 26. играч на АТП листи. Он је у каријери у сингл конкуренцији забележио 123 победе и 131 пораз.

уторак, 20. август 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару