Ђоковић поражен од Циципаса на отварању нове сезоне

Српски тенисер Новак Ђоковић поражен је у полуфиналу егзибиционог турнира у Абу Дабију од Грка Стефаноса Циципаса после велике борбе у три сета – 6:3, 6:7 (4:7), 4:6. Наш тенисер ће у борби за треће место играти са Кареном Хачановим, који је изгубио од Рафаела Надала.

Циципас ће се у финалу састати са бољим из другог полуфинала у којем су играли Шпанац Рафаел Надал и Рус Карен Хачанов, док ће Ђоковић са пораженим играти меч за треће место.

Наш тенисер одлично је започео први меч у новој сезони добивши убедљиво први сет са 6:3. У другом сету виђена је велика борба. Новак је након изгубљених сервиса успео да се врати у меч и избори тај-брејк али је из њега као победник изашао Циципас (7:4). И у трећем сету Грк је на старту одузео сервис нашем тенисеру и ту предност успео да сачува до краја.

Финале је на програму у суботу од 16 сати, а турнир се игра за наградни фонд од 250.000 америчких долара.

Ток меча:

16.07 - Крај меча, Циципас је на свој сервис дошао до победе у полуфиналном дуелу у Абу Дабију после два часа и седам минута игре.

16.04 - Без брејка у наредна два гема - 5:4. Грчки тенисер имаће прилику да на свој сервис дође до тријумфа у мечу који траје већ више од два сата.

15.44 - Циципас не користи две брејк лопте, наш тенисер успева да се извуче из непријатне ситуације и освоји гем на свој сервис за 4:3.

15.45 - Оба тенисера сигурна на свој сервис за 3:2 у одлучујућем сету.

15.37 - Новак, уз доста проблема, успева да дође до поена на свој сервис за 2:1.

15.29 - Грчки тенисер брејком отвара и трећи сет.

15.23 - Играће се и трећи сет. Грк бољи у тај-брејку - 7:4. Други сет трајао је 52 минута.

15.19 - Играће се тај-брејк у другом сету - 6:6.

15.13 - Ђоковић вома сигуран на свој сервис за изједначење - 5:5.

15.09 - Фантастични Новак је поново пронашао ритам игре и вратио још један брејк Циципасу за 5:4. У наредном гему имаће прилику и да изједначи резултат...

15.02 - Реприза првог сета. Сада Новак враћа један брејк за 5:2.

14.59 - Грк поново одузима сервис Ђоковићу и у наредном гему, нас свој сервис, имаће прилику да дође до изједначења - 5:1.

14.53 - Новак уз доста муке коначно осваја гем у другом сету - 3:1. Грчки тенисер је значајно подигао ниво игре, док је код Ђоковића дошло до пада у игри.

14.43 - Циципас је у првом гему спасао брејк лопту а потом и одузео сервис Новаку за предност од 2:0.

14.34 - Новак Ђоковић осваја први сет против Стефаноса Циципаса са 6:3 за 31. минут игре.

14.29 - Циципас некако успева да освоји гем за 5:3, Новак ће у наредном гему на свој сервис имати прилику да дође до тријумфа у првом сету.

14.24 - Грчки тенисер користи другу брејк шансу на мечу и враћа један брејк нашем тенисеру за 5:2. Циципас сервира за останак у првом сету.

14.21 - Одлична игра нашег тенисера, Ђоковић новим брејком стиће до велике предности у првом сету - 5:1.

14.19 - У наредна два гема тенисери сигурни на свој сервис - 4:1.

14.09 - Наш тенисер одлично отвара дуел у Абу Дабију. Пошто је био сигуран на свој сервис у првом гему, у другом одмах одузима сервис ривалу за вођство од 2:0.

14.04 - Почео је полуфинални дуел између Ђоковића и Циципаса, наш тенисер први на сервису.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 16. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи