ЕХФ тражи поступак против Милинића

Европска рукометна федерација затражила је од Антидопинг агенције Србије да покрене поступак против рукометаша Колубаре Милоша Милинића због коришћења недозвољених средстава.

Милинић је тестиран 8. маја ове године, када је играо за француски клуб Данкерк. Његови резултати били су позитивни на забрањену супстанцу хидрохлортиазид, који је на листи диуретика и других маскирајућих агенса, наводи се у саопштењу.

Милинић је тада изјавио да је забрањену сусптанцу користио у терапији крвног притиска и приложио је медицинску документацију. Предвиђена казна креће се од опомене до две године забране такмичења. Утврђено је и да су допинг резултати рукометаша Црвене звезде Милоша Савића и играча Југовића Миљана Вуковљака позитивни, на забрањену супстанцу карбокси ТХЦ - канабиноид.

Савић је тестиран деветог октобра ове године, на утакмици Црвена Звезда-Војводина, у Београду, а Вуковљак 16. октобра на мечу Југовић-Наисус у Каћу.

Спортисти нису захтевали анализу Б узорка, а предвиђена казна за употребу канабиноида је од опомене до две године забране такмичења.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи