Рукометаши иду у Шведску

Рукометаши Србије пласирали су се на Светско првенсто у Шведској следеће године, пошто је у Плзену изгубила од Чешке са 25:22 (10:11) у реванш утакмици баража.

У првој утакмици, која је одиграна у нишкој хали Чаир, селекција Србије победила је са 27:23.  

Србија је добро играла у првом полувремену, што је резултирало вођством од 11:10 после првих 30 минута.

У наставку утакмице, међутим, Чеси су заиграли много боље, неколико пута су имали три гола вишка, али су изабраници Веселина Вуковића на крају сачували предност из Ниша.

Најефикаснији у екипи Србије били су Марко Вујин и Момир Рнић са по четири поготка.

У селекцији Чешке најзапажнији био је Филип Јиха, који је дао чак 12 голова.

Рукометаши Србије добро су почели меч. Водили су цело прво полувреме, са највише два гола разлике, да би у 23. минуту успели да поведу са 10:7. После тога дошло је до пада у игри, коју су искористили домаћи играчи и до краја првог полувремена успели су да смање предност на 11:10.

У наставку меча, ситуација на терену се променила, пре свега захваљујући головима најбољег чешког рукометаша Филипа Јихе. С друге стране, до тада сигурни Момир Рнић почео је да промашује, а Жарко Шешум није имао идеје како да прође противничку одбрану.

Домаћи рукометаши су повели у 37. минуту са 16:12, али головима Марка Вујина (први гол од четири је постигао тек у 40. минуту) и Ненада Вучковића предност је смањена и ушло се у неизвесну завршницу.

Са мало више концентрације у последњим минутама Србија је успела да сачува предност из првог меча и да се пласира на Светско првенство које ће се у јануару 2011. одржати у Шведској.

После меча селектор Србије Веселин Вуковић оценио је да је утакмица била "тешка за оба тима".

"Одиграли смо веома добро одбрану. Имали смо прилику да лако завршимо меч, али смо направили неколико грешака и на крају смо морали да се боримо за пласман", рекао је Вуковић на конференцији за новинаре.

Селектор Чешке Мартин Липтак сматра да је одлучила утакмица у Нишу.

"О коначном исходу одлучила је прва утакмица, када нисмо одиграли како је требало. Ми смо се данас борили. Веома сам разочаран што Чешка неће учествовати на Светском првенству", рекао је Липтак.

Репрезентативац Србије Момир Рнић казао је да је његова екипа била ослабљена, али да се заслужено пласирала на завршни турнир.

"Играли смо без нашег најбољег играча Момира Илића, а у првом мечу нам се повредио и голман Дарко Станић. Добро смо се спремали и веровали смо да можемо да прођемо. Нисмо се предали ни када смо губили и мислим да смо се заслужено пласирали на Светско првенство у Шведској", рекао је Рнић.

Рукометаш Чешке Данијел Кубеш био је веома разочаран.  "Немам речи. Мислим да је публика у Плзену вероватно последњи пут гледала овај тим у овом саставу", рекао је Кубеш.

Један од најискуснијих играча Србије Младен Бојиновић захвалио Чесима на фер и коректној игри. "Чеси су показали да су велика екипа, али ми смо у ова два меча били бољи. Честитам свим играчима. Ми смо остварили наш циљ", рекао је Бојиновић.

Репрезентативац Србије Ненад Вучковић оценио да је најважније да се екипа пласирала на СП и да је када је најтеже показала да је најјача. Он је посебно захваило групи навијача из Ниша чији је пут до Плзена трајао око 17 сати како би бодрила екипу.

Искључења: Чешка 2, Србија 6 минута.
Седмерци: Чешка 4 (2), Србија 4 (2).
Чешка: Слаби, Штоцл, Ноцар 2, Витек, Здрахала, Врани, Кубеш 2, Јиха 12, Филип 2, Собол, Хорак, Мраз 3, Јуричек 1, Скленак 1.
Србија: Драгићевић 1, Шешум 1, Вујин 4, Никчевић 2, Стојковић 1, Бојиновић 2, Марковић 3, Рнић 4, Виловски, Вучковић 1, Станковић, Милосављевић 3, Марјанац, Пејановић.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи