У недељу жреб за Светско првенство

Уочи финалних утакмица на Европском првенству у рукомету одржаће се жреб за Светско првенство 2011. године, као и за Европско првенство годину дана касније.

Жреб за наредно Светско првенство у рукомету 2011. године у Шведској, и Европско првенство 2012. године у Београду одржаће се у недељу у Бечу, уочи финалних утакмица на континенталном шампионату.

Жреб за Светско првенство одржаће се у недељу у 13 часова у прес центру "Штадхале" у Бечу.

У квалификацијама ће учествовати 39 репрезентација, а 24 ће се пласирати на завршни шампионат.

Из Европе ће се на Светском првенству такмичити 14 екипа, од којих су Француска као актуелни шампион и Шведска као организатор, обезбедили пласман. На турниру ће учествовати и три најуспешније екипе са Европског првенства 2010. године. 

У првом европском шеширу биће осам најбољих репрезентација са ЕП 2010. године које нису успеле да обезбеде директан пласман, а то су: Аустрија, Чешка, Данска, Шпанија, Немачка, Русија и Словенија.

У другом шеширу су екипе од 13. до 16. места са ЕП 2010: Мађарска, Србија и Украјина.

У трећем шеширу налази се седам тимова који су победили у квалификационим групама: Грчка, Литванија, Холандија, Португал, Румунија, Швајцарска и Словачка.

У Бечу ће се одржати жреб и за Европско првенство 2012. године у Београду, за које је Србија као организатор обезбедила пласман. У квалификацијама ће учествовати 39 екипа, а на завршном турниру такмичиће се 16 репрезентација.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи