Динчић: Немице велики фаворит

Селектор женске рукометне репрезентације Србије Часлав Динчић оценио је, уочи утакмице против Немачке у другом колу Д групе шампионата Европе у Македонији, да је наш сутрашњи противник велики фаворит.

"Немице су јако квалитетне - и индивидуално и као екипа. У првом колу су добиле селекцију Македоније са 25:22 али, према мом мишљењу, требалa je и убедљивијa да буде победа ", истакао је Динчић.

Он је напоменуо да је немачки тим "скуп одличних играчица које су дуго заједно и чији се начин игре базира, пре свега, на брзим контрама и полуконтрама".

"Уколико желимо да победимо, мораћемо да се брзо враћамо у одбрану и не дозволимо им лагане голове", поручио је селектор нашег националног тима и додао да највише страхује од искусног бека Грит Јурак.

Према Динчићевим речима , наша репрезентација ће морати да у дуел са Немачком уђе много агресивније него што је то био случај на јучерашњој премијери против Хрватске, када је Србија претрпела пораз од 30:26.

Он је додао да су његове изабранице на старту шампионата у Македонији деловале прилично уплашено и нагласио да се то не сме поновити у наставку такмичења.

"Нисам веровао да ће оне од којих се највише очекује толико заказати", рекао је Динчић, уз напомену да на овако великим такмичењима не сме бити калкулисања.

"Имаћемо шансу да поправимо утисак, али не смемо да помисллимо да ћемо пролазак у други круг изборити само појављивањем на паркету", поручио је селектор Србије.

Лево крило нашег тима Светлана Огњеновић истакла је да поразом од селекције Хрватске нису изгубили све шансе на Првенству Европе.

"Надам се да ћемо сутра боље играти. Мислим да смо коначно стекле неопходно самопоуздање", закључила је Огненовићева.

Дуел селекција Србије и Немачке игра се сутра од 18.15 часова у дворани "Борис Трајковски" у Скопљу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи