Пораз рукометашица у првом колу ЕП

У првом колу Д групе првенства Европе за рукометашице репрезентација Србије је у Скопљу изгубила од селекције Хрватске са 30:26 (17:8).

Рукометашице Србије неуспешно су стартовале на првенству Европе изгубивши од квалитетније и искусније селекције Хрватске. Пораз од четири гола разлике још је и "подношљив" с обзиром на игру коју су у првом полувремену приказале изабранице селектора Часлава Динчића.

Наш тим је добро започео меч и у првих 15 минута равноправно се носио са фаворизованим ривалом. У наставку је, међутим, тотално подбацио, па је при резултату 8:9 до одмора примио чак осам голова, а да није постигао ни један. У том делу сусрета репрезентација Србије је деловала конфузно и неорганизовано и у нападу и у одбрани, без икаквих решења пред противничким голом.

Други део утакмице донео је неочекивано полетну игру српских рукометашица, које скоро да нису могле да се препознају. Размахале су се Лекић, Дамњановић, Стевин и Цвијић, па је од минус девет Србија за тили час дошла до минус три (15:18). Оно што се чинило немогуће, у тим тренуцима је било достижно, јер је наша репрезентација играла брзо, сигурно и ефикасно.

Хрватска екипа је, међутим, успела да се консолидује и да правовремено преузме контролу ситуације на терену. Неухватљива Голубић, Хорват и Пенезић биле су прецизне у одлучујућим тренуцима меча, па је њихов тим до завршетка рутински одржао сигурну предност и заслужено победио.

Шансу да се пласира међу прве три у групи репрезентација Србије ће морати да потражи у преосталим дуелима против Немачке и домаћина Македоније.

Србија: Паплацко, Поповић, Крпеж, Лекић 9 (3), Стевин 4, Дамњановић 4, Ђерић, Балаћ, Ерић, Томашевић, Рајовић 1, Огњеновић 4 (1), Цвијић 4, Медвед.

Хрватска: Кнезовић, Пушић 2, Голубић 7, Гаће, Пенезић 7 (5), Арсланагић 2, Франић 1, Татари 2, Ловрић 1, Хорват 6, Амброш 1, Зебић, Павић 1, Јелчић.

Седмерци: Србија 6 (4), Хрватска 6 (5).

Искључења: Србија 6, Хрватска 4 минута.

Динчић: Хрватице се пре ослободиле страха

Селектор женске рукометне репрезентације Србије Часлав Динчић рекао је да су његове играчице изгубиле од Хрватске зато што их је "дуже држао страх" од противница.

Динчић је новинарима рекао да су обе екипе "уплашено ушле у прву утакмицу на Европском првенству", али да је страх његове рукометашице држао пола сата, а противнице 15 минута. "Оне су од једног или два гола предности направиле осам. Причали смо на полувремену да треба много да убрзамо напад, полуконтру и контру и за шест минута постигли смо седам голова, што је само за један гол мање него што смо дали у првом полувремену", рекао је Динчић.

Према неговим речима, екипа заслужује све похвале што је успела да дође на "минус један", али да је разлика била сувише велика да би нешто више урадила.

"Честитам екипи Хрватске, јер је играла 60 минута боље од нас и заслужено победила. Моја тим се није снашао", рекао је Динцић и додао да није задовољан суђењем. "Нисмо знали шта суде, када је пенал, када није и за нас и за њих. У таквој ситуацији искуснија екипа се боље сналази", рекао је он. 

Капитен Србије Тања Медвед оценила је да се поразом од Хрватске не завршава Европско првенство и да ће тим тражити шансу против осталих противника у групи, Немачке и Македоније.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи