Наставак квалификација за одлазак на ЕП 2010. године у Аустрији

Рукометаши се окупили у Београду

Рукометна репрезентација Србије окупила се у Београду пред квалификационе дуеле са националним селекцијама Швајцарске и Русије, за одлазак на Европско првенство у Аустрији 2010. године.

Репрезентативци су се појавили на прозивци селектора Јовице Цветковића, у београдском хотелу ,,М". Сви планирани играчи одазвали су се Цветковићевом позиву, а једини проблем око састава тима представља не залечена повреда средњег бека националног тима, Данијела Анђелковића. Репрезентативци ће у Београду тренирати до 25. новембра, када ће кренути пут Цириха.

Меч измећу Швајцарске и Србије на програму је у среду, 26. новембра у Цириху, са почетком од 19:30 часова.

Репрезентативци ће се потом вратити у Србију где ће у Нишу обавити завршне припреме пред сусрет са Русијом. Утакмица између Србије и Русије одиграће се у недељу, 30. новембра у нишкој дворани Чаир, са почетком од 19:00 часова.

На списку селектора налазе се следећи рукометаши:

Голмани: Димитрије Пејановић, Дарко Станић и Томислав Стојковић.

Лева крила: Иван Никчевић, Марко Ћурувија и Добривоје Марковић.

Десна крила: Никола Којић и Рајко Продановић

Бекови: Момир Илић, Данијел Анђелковић, Ненад Вучковић, Младен Бојиновић, Жарко Шешум, Милан Ћоровић, Вукашин Рајковић, Александар Стојановић и Марко Вујин.

Пивотмени: Ратко Николић и Алем Тоскић.

Селектор наших најбољих рукометаша изјавио је да тим очекују два изузетно тешке утакмице. Цветковић је нагласио да ће Србија у сваком мечу ићи на победу, али и да су порази саставни део спорта и да је реално очекивати барем једну победу, која ће увећати шансе екипе за пласман на ЕП у Аустрији. Цветковић је додао да је одгледао квалификациони меч измећу Швајцарске и Русије, на којем га је изненадила поприлично недисциплиновцана игра Руса. Према селекторовим речима, Швајцарци су квалитетан тим, који је против Русије имао предност током већег дела меча, али су на крају Швајцарци ипак поражени на свом паркету резултатом 30:31. Цветковић је истакао да јавност не треба да оптерећује његове изабранике превеликим абицијама.Он је напоменуо да је задовољан односом репрезентативаца према обавезама у државном тиму и додао да "хармонија у екипи и добар приступ представљају солидну основу за жељене резултате у наредном периоду". "Наш дугорочни циљ је да изградимо препознатљив стили игре и да наша реепрезезнтација у будчхности буде равноправни ривал водећин светским екипама. Наредни мечеви бити одличан показатељ у каквој је форми репрезентација уочи Светског првенства које у јануару почиње у Хрватској.

Створена је одлична атмосвера у репрезентацији, која би требала да врати култ и веру у државни тим, а томе у прилог говори и велико интересовање за меч против Швајцараца у Цириху. Цветковић је нагласио да Русија нема више некадашњи ниво игре и односа према тиму и да је дошло време да их, пред нашим фантастичним навијачима у Нишу, коначно победимо.

Голман Димитрије Пејановић је подсетио да су наши рукометаши летос обезбедили пласман на шампионат света у Хрватској 2009. године и додао да је сада на реду борба за учешће на европској рукометној смотри. Репрезентативни чувар мреже додао је да ће тим у оба меча мора ићи на победу, како би се наставио континуитет квалитетних игара. Само таквим односом и игром, Србија може доћи до пласмана у на завршницу ЕП 2010. година. Пејановић је још једном нагласио жељу играча за тријумфима и истакао одличну атмосверу у тиму. Голман Србије додао је да ће у Швајцарској бити изузетно тешко доћи до тријумфа, али да се након убедљивих победа над Италијом и Фарским Острвима, мора веровати у нову победу Србије у Цириху.

Генерални секретар Рукометног савеза Србије Божидар Ђурковић истакао је да је максимилни учинак у наредне две квалификационе утакмице чиљ нашег државног тима.

"Са две победе завршили бисмо велики део посла, али треба ићи корак по корак", закључио је Ђурковић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи