Србија - Француска 28:34

У пријатељској утакмици у Нишу рукометаши олимпијског и светског шампиона Француске савладали су репрезнтацију Србије са 34:28 (18:12).

Сусрет се oдигра у оквиру обележавања 60 година постојања националног Савеза.

У дворани "Чаир", пред око 4.000 гледалаца, судили су Вацлав Хорачек и Јиржи Новотни (Чешка).

Пре почетка утакмице свечано је обележен крај судијске каријере нашег интернационалног пара Зорана Вишекруна и Зорана Станојевић.

Србија: Којић, Шешум 2, Вујин 5 (1), Никчевић 2, Александар Стојановић 3, Владица Стојановић 2, Тоскић 2, Перић, Илић 7 (2), Бојиновић, Марковић 3, Пејановић, Дубић 1, Лапчевић 1, Стојковић, Миловски.

Француске: Фернандез 2, Винар, Гијом, Жил 1, Марсис 5, Жоли 1, Карабу, Карабатић 7, Омеје, Абало 5, Сорендо 2, Игу 4, Буске 2, Осртак 2, Ветре 2, Бараше 1.

Седмерци: Србија 4 (3), Француска 2 (1).

Искључења: Србија 8, Француска 4 минута.

Олимпијски и светски првак показао је вечерас у сусрету са нашом репрезентацијом зашто је толико доминантан последњих година на међународној сцени.

Атлетски изузетно јаки и врло покретљиви, Французи лако су добијали већину дуела, док су у нападу показали веома раскошно знање.

Био је то меч, у којем је Србија ношена френетичном подршком нишке публике, успевала само на моменте да парира фаворизованом противнику и окршај са гостима учини занимљивијим.

Рођени Нишлија Никола Карабатић, коме је вечерашњи рукометни спектакл био деби у родном граду, са седам голова предводио је "Галске петлове", а изврсне партије пружили су јос Даниел Марсис и Лик Абало.

У домаћој селекцији истакли су се убојити Момир Илић са 7 и Марко Вујин са 5 погодака.

Селектор Србије Сеад Хасанефентић, који је вечерас дебитовао на клупи "Белих орлова", истакао је после меча да су се његови изабраници припремали за другачију утакмицу:

"Очеквали смо да ће наша одбрана бити далеко чвршћа и да ћемо пуно погодака постизати из контра-напада", рекао је Хасанефентић.

Селектор Француске Клод Онеста оценио је да је у Нишу одиграна веома интересантна утакамица:

"Прво полувреме смо одиграли на високом нивоу, поготово у одбрани. Касније нам је пут до победе био знатно олакшан", закључио је Онеста.

После утакмице са Француском, најбољи рукометаши Србије путују у Мађарску, где ће од 29. до 31. октобра учествовати на турниру Панон куп са селекцијама Туниса, Румуније и домаћина.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи