Клод Онеста: Учили смо рукомет од Југословена

Селектор француске рукометне репрезентације Клод Онеста изјавио је у Београду да очекује да ће његова екипа одиграти добру утакмицу у Нишу са Србијом и истакао да је југословенки рукомет у прошлости имао пресудан утицај на развој овог спорта у његовој држави.

Репрезентације Србије и Француске, која је актуелни олимпијски и светски шампион, одиграће пријатељску утакмицу сутра у 20 сати у нишкој хали "Чаир", а поводом прославе 60 година од оснивања Рукометног савеза Србије.

"Хвала на позиву и дочеку. Пре 20, 30 година учили смо рукомет од Југословена. Мислим да смо били добри ђаци и да ћемо сутра одиграти добру утакмицу. Драго нам је да смо дошли у земљу која има рукометну историју", рекао је Онеста на конференцији за новинаре у Београду.

Он је објаснио да су на француски рукомет утицали играчи и тренери који су тамо радили и да од 90-тих година репрезентација побеђује и има доста успеха на великим такмичењима.

"Репрезентација Србије се тек ствара. Има пуно играча који су у великим европским клубовима. Мислим да ће успети да направи добре резултате", рекао је Онеста.

На питање да ли би волео да буде селектор Србије, одговорио је:"Нико ме није позвао. Мислим да је Сеад Хасанефендић добар тренер. Ја имам својих пробелема. Ја сам селектор Француске и задовољан сам тиме".

Француски репрезентативац и један од најбољих рукометаша света Никола Карабатић рођен је у Нишу и посебно се радовао што ће играти први пут у "Чаиру".

"После девет година сам поново у Србији. У Нишу сам се родио и тамо ми живи фамилија. Задовољан сам што ћу моћи да их посетим и да играм у хали у којој је мој отац играо", рекао је Карабатић.

Према његовим речима, у мечу са Србијом одиграће најбоље што може.

"Играмо пријатељску утакмицу, али рукомет није балет, није пријатељски спорт, па је тешко не дати од себе 100 одсто. Прошло је доста времена од када екипа није била заједно, али и од када нисмо играли са Србијом", рекао је Карабатић.

Он је додао да је француска репрезентација дошла у најјачем саставу, у којем је победила на Светском првенству у јануару у Хрватској.

"Сви играчи су ту који су освојили СП. Надам се да ће бити добра утакмица за публику, али нема попуста", рекао је са осмехом Карабатић.

Генерални секретар Рукометног савеза Србије Божидар Ђурковић дочекао је француску репрезентацију на аеродрому.

"Задовољан сам што је француска репрезентација дошла. Није мала ствар када вам у госте дође олимпијски и светски првак. Надам се да ће уживати у нашој земљи", рекао је Ђурковић.

Репрезентација Француске је право са београдског аеродрома отпутовала у Ниш, где се већ налази селекција Србије.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи