Србија убедљива на почетку квалификација

Женска рукометна репрезентација Србије убедљивом победом је почела квалификације за Европско првенство, пошто је у Зрењанину савладала Грчку са 45:18 (25:10).

Најефикаснија у репрезентацији Србије била је Катарина Крпеж са седам поена, а пет играчица постигло је по пет голова. Грчку је предводила Фракула Папаниколау са шест голова.

Србија следећу утакмицу игра у суботу у Анкари, против Турске.

Европско првенство одржаће се следеће године у Норвешкој и Данској.

Велика разлика у класи између две екипе видела се од почетка меча. Гошће предвођене тренером из Србије Велимиром Пењовићем нису успеле да се супротставе расположеним домаћим рукометашицама. Из контранапада Србија је повећавала предност, а Грчка је после неколико безуспешних покушаја први гол постигла у 15. минуту (11:1). Највећу предност Србија је имала у 28. минуту када је водила са 17 голова (25:18).

У наставку меча, Гркиње су заиграле мало боље, тек толико да одрже исту разлику, али после тога нису успеле да постигну гол 13. минута, што је домаћим рукометашицама било довољно за високу победу. Тиме је нови тренер Србије Душко Милић имао више него убедљиву премијеру на клупи репрезентације.

Милић је после меча рекао да је знао да је његова екипа боља од противничке и да је задовољан што је тим играо озбиљно свих 60 минута.

"Ово је само први корак. Нисмо се квалификовали на Европско првенство. Нормално да сам задовољан бодовима, а сада треба да се спремимо за Турску. Због наредног меча и много озбиљнијег противника, неке ствари у нападу сам морао да сакријем, али није ми жао", рекао је Милић.

Он је додао да ће његова екипа дати све од себе у Турској, али да не зна да ли ће то бити довољно за победу.

"Немамо страх. Идемо да направимо добар резултат", рекао је Милић. 

Селектор Грчке Велимир Пењовић нагласио је да је екипа тек на почетку стварања, и да ће за неколико година бити "друга прича". "Морамо да сачекамо младе играчице и за једно четири године гледаћете репрезентацију Грчке на други начин. Не могу да кажем да нису хтеле, али оне нису научене како треба да играју", рекао је Пењовић.

Кристална дворана у Зрењанину. Гледалаца: око 1.500. Судије: Ференц Бониферт и Виктор Олах (Мађарска). Исљкучења: Србија 4, Грчка 10 минута. Седмерци: Србија 3(3), Грчка 4(3).

Србија: Крпеж 7, Коперец 2, Бартошић 5, Лекић 6, Штевин 5, Дмитровић 1, Дамњановић 6, Ђерић, Матић 2, Томашевић, Рајовић 3, Трифуновић 1, Цвијић 6, Будаи 2.
Грчка: Кора, А. Василеиду, Карагеоргију, Казаки 2, С. Василеиду, Логданиду 1, Коцику, Папаниколау 6, Помениду 2, Милона, Вафиаду, Стратаки 2, Фотеиаду 5.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи