Црвена звезда - Бешикташ 30:34 (13:16)

У првом мечу другог кола Купа Европске рукометне федерације (ЕХФ) у Истанбулу је турски клуб Бешикташ савладао је екипу београдске Црвене звезде са 34:30 (16:13).

Искључења Бешикташ 14, Црвена звезда 12 минута.

Седмерци: Бешикташ 5/4, Црвена звезда 4/1.

БЕШИКТАШ: Еркол 4, Шкробанец 6, Ладико 4, Зелић 1,Ергудер 1, Бујук 5, Паршков 2 и Доне 8.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ћоровић 7 (1),Перовић 4, Вујовић 2, Томић 2, Лековић 2, Цветиновић 2, Милошевић 5, Сладић 3 и Зеленовић 3.

У веома узбудљивом мечу, домаћи су, вођени фанатичном подршком навијача, успели да победе "црвено-беле", иако су гости у почетку водили са 6:4 и 8:6.

Међутим, после више неискоришћених "зицер"-шанси Београђана, домаћи тим, састављен од искусних репрезентативаца Турске, преокренили резултат у своју корист и на одмор се отишло са предношћу Бешикташа од три гола (16:13).

У наставку игре Бешиктас је повео са шест погодака разлике, али су рукометаши Црвене звезда успели да се врате у игру брзим позиционим нападима и контрама, па се предност домаћих свела на само два гола.

Затим су гости успели да смање разлику на само један гол (26:25).

Међутим, после тога је попустила концентрација у игри Београђана, који нису искористили више повољних шанси, а и слаба одбрана током читавог меча омогућила је домаћима да поведу са пет погодака разлике.

У финишу утакмице водила се жестока борба за сваки гол. Црвена звезда је у последња два минута ушла са играцем мање, али је успела да постигне гол и да остане на - 4, шсто јој даје добре изгледе да у реваншу, уз помоћ фанатичних "делије", прође у наредно коло Купа ЕХФ-а.

После меча тренер Црвене звезде Игор Бутулија рекао је како није задовољан одбраном током читавог меча:

"Спремићемо се за реванш јако добро и одиграти нашу препознатљиву одбрану, коју играмо у нашем првенству. Промашили смо доста "зицера" па са поразом од само - 4 гола мора да будемоти задовољни. Друго полувреме је у Београду, па мислим да, уз нашу пуну дворану, можемо до квоте + 5 и пласирамо се у ново коло Купа ЕХФ-а".

Директор Црвене звезде Ненад Перуничић сматра да је, поред много промашених "зицера", добар и овај резултат:

"Познавајући ову екипу од прошле године, треба рећи да је Бешикташ довео још два-три квалитетна играча.

Њихово језгро чине турски репрезентативци, од којих неки имају између 180 и 200 игара у дресу са државним грбом. Фокусираћемо се током наредне седмице на реванш и организовати утакмицу на највишем нивоу, како и доликује рукометном клубу Црвена звезда".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи