Хасанефендић: Не желим да прогнозирам пласман на ЕП

Селектор рукометне репрезентације Србије Сеад Хасанефендић истакао је да су "на овим просторима увек велике амбиције", као и да постоји велики број квалитетних играча, али није желео да прогнозира шансе екипе на предстојећем Европском првенству, у јануару у Аустрији.

"На овим просторима су увек велике амбиције и жеље. Постоји велики ентузијазам. Много квалитетних рукометаша игра у великим европским клубовима. Европско првенство у Београду 2012. и ОИ су најважнији догађаји, али требало би одмах да имамо добре резултате", рекао је Хасанефендић на конференцији за новинаре.

Према његовим речима, у наредних неколико недеља екипу очекује много акција.

"Имаћемо мало времена за окупљања и тренинг. Не би требало на почетку много тога да променимо и зато ћемо се ослонити на континуитет. Желео бих још неколико играча да проверим, како бисмо створили најјачу екипу за Европско првенство у Аустрији", рекао је Хасанефендић.

Он је нагласио да му је велика част што је изабран за селектора Србије и да су његови мотиви за прихватање тог посла били "искључиво спортски".

"Мислим да могу да направим добру екипу. Ова држава је већ имала добре резултате... Не могу ништа да обећам. Има много играча, али од њих треба направити и добар тим", рекао је Хасанефендић.

Тренер немачког Гумерсбаха на представљању у Београду истакао је  да ништа не може да обећа за наредно Европско првенство.

"Не желим да будем скроман. У свим утакмицама желим да победим, али на Европском првенству имамо тешку групу. Са нама су Исланд, европски шампион Данска и домаћин Аустрија. Могу само да кажем да ћу радити најпрофесионалније и то ћу да тражим од играча, али је питање шта ћу да добијем", рекао је Хасанефендић.

Он је најавио прве акције репрезентације - утакмицу са Француском за време ЕХФ недеље - 28. октобра, која ће бити одиграна и поводом 60 година Рукометног савеза Србије, али и турнир у Веспрему, који почиње дан касније.

"Желео бих да на тим утакмицама видим још неке могућности, међутим, не желим много да ширим списак", рекао је Хасанефендић.

Нови селектор Србије објаснио је да ће се у екипу вратити Дејан Перић (38), као његов помоћник и тренер голмана, али није искључио могућност да уколико буде потребе, првотимац мађарског Веспрема поново стане на гол.

У репрезентацију је позван после три године и искусни Иван Лапчевић (33), такође из Веспрема, за кога Хасанефендић мисли да је изузетан играч у одбрани.

"Нема победе без одличне одбране. Зато сам позвао Лапчевића. Игра ће се базирати на томе да не примимо гол и да онда кренемо у брз напад", рекао је Хасанефендић и додао да ће Данијел Анђелковић због опоравка од повреде пропустити прве утакмице.

На списку селектора за предстојеће акције репрезентације налазе се: голмани: Дарко Станић и Димитрије Пејановић,

десна крила: Никола Којић и Рајко Продановић,
лева крила: Иван Никчевић и Добривоје Марковић
пивотмени: Ратко Николић, Алем Тоскић и Урош Виловски,
десни бекови: Марко Вујин, Александар Стојановић, Иван Лапчевић,
средњи бекови: Младен Бојиновић, Урош Митровић,
леви бекови: Момир Илић, Жарко Шешум, Момир Рнић.
Резерве су: Драган Почуча, Драган Тубић, Растко Стојковић, Марко Ћурувија, Иван Станковић, Петар Ненадић, Владица Стојановић и Ненад Вучковић.

Нови селектор Србије Сеад Хасанефендић рођен је 1948. на Петроварадину. Играо је за новосадски Железничар, Славију, Медвешћак и Кан.

Као тренер био је шампион СФРЈ са сарајевским Железничаром, победник Купа СФРЈ с Металопластиком, светски јуниорски шампион са Југославијом, освајао је "дупле круне" са Кретејем, Витролом, Цељем, а са Гумерсбахом је освојио Куп ЕХФ-а.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи