Милић жели пласман на ЕП 2010. године

Селектор женске рукометне репрезентације Србије Душко Милић рекао је да је задовољан што је добио прилику да предводи екипу и истакао да је циљ пласман на Европско првенство у Норвешкој и Данској 2010. године.

"Ово је врхунац каријере и велика обавеза, даћу све од себе да оправдам добијено поверење. Задовољан сам што ћу радити са девојкама које добро познајем, јер сам са њима сарађивао у стручном штабу са бившим селектором Чаславом Динчићем", рекао је Милић на конференцији за новинаре.

Репрезентација Србије у октобру почињу квалификације за Европско првенство у Норвешкој и Данској, а нови селектор рекао је да је циљ екипе пласман на тај турнир 2010. године.

"Циљ је да пружим свој максимум, али и да извучем максимум из екипе. Девојке су борбене, добро раде и учинићемо све да се пласирамо на турнир у Норвешкој и Данској, у децембру 2010. године", рекао је он.

Милић је на припреме позвао Слађану Ђерић, Катарину Томашевић, Драгицу Таталовић, Сању Рајовић, Драгану Цвијић, Јовану Бартошић, Александру Ђорђевић, Катарину Крпеж, Славицу Коперец, Јелену Поповић.

У хали Слодес тренирају и Ивана Филиповић, Јелена Трифуновић, Андреа Лекић, Сања Дамњановић, Данијела Матић, Дијана Стевин и Марина Дмитровић, а отказала је једино рукометашица Пролетера Јелена Живковић.

На питање новинара због чега није позвао Ану Ђокић, Ану Војчић, Ану Батинац, Светлану Огњеновић и Јелену Ерић, Милић је рекао да ће у репрезентацији играти само оне играчице које стварно желе да играју за своју земљу.

Милић је рекао и да је потписао уговор на две године и да, уколико се деси нешто непредвиђено, неће потраживати новац од Савеза, али да се нада да ће до краја водити екипу. Капитен Србије остаће голман Слађана Ђерић.

"Добили смо новог-старог селектора са којим сам освојила бронзану медаљу. Ми смо млада екипа жељна доказивања. Ово је нови почетак и треба нам времена да покажемо да вредимо. Верујем да ћемо успети да вратимо женски рукомет тамо где је некада био", рекла је репрезентативка Андреа Лекић.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи