Црвена звезда победила Партизан

Рукометаши Црвене звезде победили су Партизан са 29:28 (13:16), у првом колу Супер лиге Србије.

У "вечитом дербију" било је неизвесно до самог краја утакмице, а пресудили  су стрпљивост Звездиних играча и грешке црно-белих.

Меч је боље почео Партизан, домаћин на Бањици, пошто је убедљиво повео у првих 10-так минута. Звездини играчи су већ у 11. минуту дошли до изједначења - 7:7 и наговестили да ће утакмица бити резултатски занимљива. До полувремена црно-бели су успели да поведу са три гола предности, али вођство нису успели да сачувају до краја.

Црвена звезда је тек у 50. минуту успела да преокрене резултат у своју корист и да поведе са 24:23. Затим је повисила на 27:23, чиме је победник био одлучен, јер је до краја меча Партизан само успео да ублажи разлику.

После меча тренер Црвене звезде Игор Бутулија изјавио је да је у дербију увек присутан набој и честитао својим играчима на победи.
"Одлучила је наша одбрана у другом полувремену, али и то што смо били прецизнији. Ова победа ништа не значи, јер је тек почетак првенства", рекао је Бутулија.

Голман црвено-белих Бојан Љубишић нагласио је да је његов тим победио захваљујући борбености и срчаности и честитао Паартизану на фер игри.

Тренер Партизана Саша Бошковић оценио је да је његова екипа изгубила због својих грешака.
"Немам оправдања што смо изгубили. За овакву утакмицу није довољно да имамо једног расположеног играча", рекао је Бошковић.

Играч Партизана Стојан Радановић честитао је Звезди на победи.
"Мислим да се играчи нису довољно опоравили од утакмице Супер купа са Колубаром. Имали смо две јаке утакмице у кратком временском периоду, што је за младе играче напорно", закључио је Радановић.

Дворана: СЦ Вождовац на Бањици. Гледалаца: око 600.
Судије: Рајић и Драгомировић (Београд).
Исључења: Партизан 10, Ц. звезда 12 минута.
Седмерци: Партизан 4(4), Ц.звезда 6(6).

Партизан: Љубеновић, Тубић 6, Станковић, Бабић, Димитријевић 1, Кладарин 5, Беочанин 9, Стојковић, Радановић, Мирић, Пилиповић 1, Милинић 2, Костандиновић 1, Марјанац 3.

Ц.звезда: Перишић, Милошевић, Ненадић 3, Ћоровић 4, Савић, Перовић 2, Вујовић 1, Љубишић, Томић 2, Лековић, Поповић, Цветановић, Рашић, Милошевић 11, Сладић, Зеленовић 2, Поповић.

Резултати 1. кола Супер лиге:
Динамо - Планинка               31:24 (15:12)
Смедерево - ПКБ                  30:32 (16:14)
Југовић - Црвенка                 33:21 (15:7)
Војводина - Металопластика 24:17 (13:10)
Наисус - Прибој                   23:22 (10:9)
Раднички - Пролетер            28:23 (14:12)
Таркет - Колубара               23:27 (10:15)

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи