Читај ми!

Црногорке скинуле Норвешку са трона

Женска рукометна репрезентација Црне Горе први пут у историји освојила је титулу шампиона Европе пошто је у финалу после драме и два продужетка, четири пута по пет минута, савладала Норвешку са 34:31 (24:24, 12:11). Бронза је припала селекцији Мађарске, која је после продужетака савладала Србију са 41:38.

Дошао је и крај доминације Норвежанки у европском рукомету. После четири узастопне титуле Норвежанке су у Београдској арени морале да предају круну сјајним Црногоркама, које су ношене подршком са трибина оствариле историјски тријумф. И не само што су покориле Стари континент, него су се реванширале Норвежанкама за пораз у финалу Олимпијских игара у Лондону.

Много је јунакиња црногорског тријумфа, али две се посебно издвајају - феноменална Сања Барјактаровић на голу и незаустављива Милена Кнежевић, посебно у одлучујућим моментима.
Наравно, честитке заслужују и остале играчице, са најбољим стрелцем шампионата Катарином Булатовић на челу, па Јованка Радичевић, Радмила Миљанић, Анђела Булатовић и на крају сјајни тренер Драган Аџић.

Норвежанке су у регуларном делу меча и у првом продужетку успевале да се врате у игру, изједначе буквално у последњем нападу, можда мало и уз помоћ судија, али у другом продужетку нису успеле и славље око 3.000 црногорских навијача у Арени могло је да почне.

 

Какав крај године за црногорски женски рукомет, јер не треба заборавити да су и рукометашице Будућности шампионке Европе за 2012.годину.

 

Утакмица јхе одиграна у Београдској арени пред 7.000 гледалаца, а судили су Шпанци Марин Љоренте и Гарсија Серадиља.

ЦРНА ГОРА: Барјактаровић 17 одбрана, М. Вукчевић, Миљанић 3, Павићевић 2, Радичевић 5, Ђокић 1, Деспотовић, Јовановић 2, А. Булатовић 2, Кликовац, С. Вукчевић, Тосковић, Никчевић, Лазовић 1, К.Булатовић 8, Кнежевић 10.

НОРВЕШКА: Харалдсен16 одбрана, Солберг, Наес, Офтадал, Алштад 11, Локе 5, Брејванг 1, Лунде-Боргерсен, Един 4, Солберг, Фрафјорд, Бјорндален 2, Суланд 3, Харалдсен, Корен 2, Госе 1, Јакобсен, Херем 2.

Искључења: Црна Гора 7 (14 минута), Норвешка 2 (четири минута).
Седмерци: Црна Гора 4/4, Норвешка 2/2. 

Број коментара 41

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 16. септембар 2024.
10° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи