Читај ми!

Циљ је пласман у други круг

Женска рукометна репрезентација Србије почела је завршне припреме за Европско првенство које ће се у децембру одржати у Београду, Нишу, Новом Саду и Вршцу.

Селектор рукометашица Србије Саша Бошковић рекао је да је први циљ екипе пласман у другу фазу такмичења. Рукометашице су се окупиле у Београду, а припреме до почетка такмичења обавиће у Аранђеловцу, Врањачкој Бањи и Ковилову.

Председник Рукометног савеза Србије Велимир Марјановић истакао је да не постоји притисак на репрезентацију да на ЕП оствари значајан резултат, јер је медаља као циљ одавно зацртана за наредно Светско првенство, које ће се у Србији одржати 2013. године.

"На овом такмичењу треба да видимо где смо. Људи ће разумети само ако екипа да све од себе", рекао је Марјановић на конференцији за новинаре.

Селектор Саша Бошковић ипак је нагласио да је циљ на Европском првенству да репрезентација Србије прође у други круг.

"Очекује нас нешто што смо прижељкивали и нормално је да желимо да се покажемо у најбољем светлу. Циљ је да прођемо у други круг.

Верујем у ове девојке и добро је што су све здраве дошле на припреме", рекао је Бошковић.

Он је додао да у припремном периоду неће бити много тренинг утакмица, јер их је екипа већ доста имала.

"Ми се плашимо да Арена не буде празна, а ако буде пуна онда ће све бити у реду", рекао је Бошковић.

Капитен репрезентације Србије Андреа Лекић поновила је да је "основни циљ да екипа прође у други круг".

"Ми се надамо да би домаћи терен могао да нам помогне да остваримо леп резултат", рекла је она и додала: "Постоји нека врста треме. Ми смо привилеговане што ћемо бити домаћини два велика такмичења у две године".

"Надам се да ћемо напунити Арену, направити леп резултат и направити добру полдлогу за Светско првенство 2013. године", рекла је Лекићева.

Рукометашица Србије Биљана Фулиповић оценила је да је за сада све добро и да девојке верују једна у другу. Она је објаснила да фаворити постоје на папиру, али да се екипа неће предати унапред без обзира на то с ким треба да игра.

Познати певач народне музике Мирослав Илић дошао је да подржи рукометашице уочи почетка припрема, а оне су му се захвалиле што је свој концерт заказан за 10. децембар преместио из Арене у Сава центар и тако помогао да се Шампионат без проблема одржи у највећој београдској дворани.

Европско првенство одржаће се од 4. до 16. децембра.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 17. септембар 2024.
9° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи