Читај ми!

На крилима Нишлија до победе

Ношена подршком са испуњених трибина "Чаира" Србија је победила Русију 30:29 (15:12) у првом колу квалификација за ЕП у Данској остваривши веома значајну победу. Наредни меч "Орлови" ће играти 4. новембра у Сарајеву против Босне и Херцеговине.

Мушка рукометна репрезентација Србије савладала је вечерас у Нишу селекцију Русије са 30:29 (15:12), у првом колу седме групе квалификација за првенство Европе 2014.

Ношени громком подршком са испуњених трибина дворане "Чаир" српски рукометаши изборили су веома значајну победу. Погодак којим је у драматичној завршници обезбеђен успех постигао је Жарко Шешум неколико секунди пре краја меча.

Нашу селекцију, ослабљену неиграњем чак седморице играча са Олимпијских Игара у Лондону, предводили су Жарко Шешум са осам и Петар Ненадић са шест голова, а одличну ролу у првом полувремену, имао је и Дарко Станић са 12 одбрана.

После изједначене игре на почетку утакмице, Србија је у 20. минуту први пут повела са два гола разлике, када је Петар Ненадић поентирао за 9:7. Он је, медјутим, већ у следећем нападу искључен на два минута због прекршаја, али је Дарко Станић одличном интервенцијом на голу сачувао предност домаће репрезентације.

Упркос играчу мање, Србија је успела да поведе са 10:7. Два минута пре краја првог полувремена Руси су успели да приђу на 12:11, али је Михаил Чипурин искључен, а Бојан Никчевић је искористио седмерац за нова два гола предности у корист домаће репрезентације.

Никчевић је био прецизан и у следећем нападу, па се на паузу отишло са вођством Србије од 15:12.

Серијјом 6:1 на почетку другог полувремена Руси су успели да преокрену резултат у своју корист (18:16).

Средином другог полувремена уследила је серија Србије од 4:0, уз два везана гола Жарка Шесума и ново вођство домаће селекције (21:20). Уследила је неизвесна завршница у којој су гости покушавали да стигну заостатак, међутим, нису успели.

Одличним одбранама истакао се Дарко Станић, а посебно када је 10 минута пре краја одбранио контранапад гостију и сачувао гол предности за Србију (24:23).

Меч другог кола, игра се у недељу у Сарајеву са домаћином БиХ уз директан ТВ пренос на РТС 2 од 17 часова.

СРБИЈА: Станић 11 одбрана и седмерац, Шешум 8(1), Вујин 3(1), Митровић, Ђукић, Крсманчић 2, Тоскић 2, Никчевић 5(4), Ненадић 6, Станковић 2, Илић, Драгаш, Марјанац, Л. Митровић, Вучковић 1, Марсенић 1
РУСИЈА: Богданов 11 одбрана и седмерац, Грамс један седмерац, Игропуло 3, Растворцев 1, Коваљев 8(4), Житников 1, Харбок 6, Дибиров 9, Шељменко 1, Атаман 1, Чипурин, Евдокимов

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 17. септембар 2024.
12° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи