Читај ми!

Рукометашице као мушке колеге

Селектор женске рукометне репрезентације Србије Саша Бошковић нада се да ће његов тим моћи да крене путем мушке селекције и постигне успех на предстојећим великим такмичењима.

"Наше рукометашице никада нису играле на два велика такмичења узастопно. Циљ на предстојећем Европском првенству јесте да прођемо у другу рунду, што ће реално бити јако тешко, а циљ на Светском нам је да освојимо медаљу", рекао је Бошковић агенцији Бета у Београду.

Селектор и тренер Драгица Ђурић позвали су кандидаткиње за голмане на почетак завршних припрема, које званично почињу 19. новембра.

"Чујемо се, причамо. Много су мотивисане за играње пред домаћом публиком. То можда може да буде и додатно оптерећење, али верујем да имамо довољно искусну екипу која неће бити оптерећена тиме, већ ће јој то бити додатна мотивација. Од 1973. нисмо имали велико рукометно такмичење у земљи. Ево, и Драгица Ђурић је освојила све што је могла да освоји, а није наступала у својој земљи", рекао је селектор.

Бошковић је признао да је женска репрезентација непознаница за навијаче, али је казао да ће следити пример рукометаша.

"Мушкарци су показали озбиљан приступ и направили су велику ствар. Освојили су медаљу, стекли су популарност и попунили дворане. Направили су нам пут и желимо да идемо њиме. Имамо добре играчице, које наступају у најбољим европским клубовима. Колико смо успели, видећемо у јануару, колико ће нових девојчица почне да тренира рукомет", казао је Бошковић.

Репрезентација ће играти у Београду и селектор се нада пуној хали, али каже да је Београд специфичан јер "ни мушкарци у првим мечевима нису имали пун Пионир, али су после испуњавали Арену".

"Морамо и ми игром да привучемо публику, мада проблем представљају и скупље карте. Да играмо у Нишу или неком другом граду, знам да би хала била пуна, овако ћемо морати да зарадимо подршку", рекао је Бошковић.

Европско првенство за жене одржаће се у Србији од 4. до 16. децембра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 17. септембар 2024.
12° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи