Читај ми!

Партизан против Порта за елиту

Пут Партизанових рукометаша у Лигу шампиона води преко Порта. Уколико добију меч против португалског шампиона, „црно-бели" се састају са победником меча Добој–Ловћен. Домаћин турнира је Партизан.

Рукометаши Партизана играће против Порта у полуфиналу квалификационог турнира за Лигу шампиона, одлучено је жребом у седишту Европске рукометне федерације (ЕХФ) у Бечу.

Победник тог меча у финалу квалификационог турнира састаће се са бољим из дуела Слога Добој (БиХ)–Ловћен (Црна Гора).

У седишту ЕХФ-а одлучено је да Партизан буде домаћин тог турнира, са којег ће само победник учествовати у Лиги шампиона.

Полуфинални мечеви играће се 8. септембра, а финале и меч за треће место на програму су дан касније.

Другопласирана и трећепласирана екипа ићи ће у треће коло квалификација за Куп ЕХФ, а четвртопласирана у друго коло квалификација за исто такмичење.

Тренер Партизана Александар Брковић рекао је да верује како "црно-бели" могу другу годину заредом да се пласирају у Лигу шампиона.

"Против Порта смо играли и прошле године у квалификацијама за Лигу шампиона. Ако смо их победили већ једном, не видим зашто их не би поново савладали. Интересантно је да ће јавност сада вероватно бити убеђена да имамо обавезу да се пласирамо у ЛШ. Убеђен сам да ми то заиста и можемо опет да остваримо", рекао је Брковић Танјугу.

Шеф стручног штаба "црно-белих" навео је да је посебно задовољан што ће Београд бити домаћин квалификационог турнира за Лигу шампиона.

"То ми је, вероватно, био и најјачи утисак одмах после жреба. За нас је ово веома позитивно, с обзиром на то да нећемо морати да путујемо. Играћемо у својој хали на Бањици и очекујем да ћемо имати сјајну подршку публике", истакао је Брковић.

Победник меча Партизан–Порто у финалу квалификационог турнира играће против бољег из дуела Ловћен (Црна Гора)–Слога (БиХ).

"Те две екипе су наши противници по мери из окружења. Ипак, овај нокаут систем такмичења је специфичан и ниједна екипа нема право на грешку", објаснио је он.

Брковић је додао да је Партизан, као и његови ривали у квалификацијама, тренутно у фази формирања екипе за следећу сезону.

"Видећемо шта ће бити током прелазног рока, сви још формирамо тимове. Довели смо Уроша Митровића. Он ће бити право појачање. Остаје нам да сачекамо и видимо какав ће посао направити наши ривали у квалификацијама за Лигу шампиона", закључио је Брковић.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 17. септембар 2024.
18° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи