"Орлови" лете за Лондон

Србија одрадила свој део посла против Алжираца. Одличном игром извојевана велика победа, 26:18. Пласман на Олимпијске игре нашима је омогућила победа Шпаније над Пољском, 33:22. "Фурија" прва у групи, наши други.

Чврста одбрана, ефикасан напад и одлична реализација са крила донели су превагу у овом мечу. Наши одлично одиграли прво полувреме и стигли до предности од пет разлике. У истом ритму наставили су и у наставку. Главна препрека за Алжирце био је фантастични голман Станић. Наши мотивисанији и много бољи од Алжираца.

Намера Веселина Вуковића да са истуреним Петром Ненадићем у 5-1 одбрани неутралише најопаснијег Алжирца, левог бека, Месауда Беркуша, у потпуности је уродила плодом. Алжирци су у првих девет минута постигли само један гол, док су за то време „Орлови" солидно надигравали хистеричну 3-3 асистенцијама ка Алему Тоскићу на црти. Далибор Чутура је соло продором довео Србију у вођство 5:1 у деветом минуту.

Алжирци су одлично искрористили бројчану предност после искључења Тоскића, за два минута постигли три гола и примакли се на 6:4 у 11. минуту.  На нових +3, Србију воде Марко Вујин и Добривоје Марковић, који је прилику добио након повреде Ивана Никчевића, после грубог старта Беналија (8:5). Комплетна одбрана „Орлова" није имала проблема да заустави алжирске бекове, Станић је сакупљао све оно што је прелазило блок Илића и Бељанског. По опробаном рецепту, Чутура соло продором, а Тоскић брзином и снагом на линији, по први пут донели су нашој репрезентацији +5 (10:5) у 18. минуту.

Покушао је Вуковић да растерети неке од најангажованијих играча, прилику у нападу су добили Иван Станковић и Момир Рнић, који је у у 22. минуту постигао свој првенац за рекордних +6 (12:6). Међутим, Алжирци су наставили да се фанатично бореи постигли три везана гола преко пробуђених узданица на бековима, Бултифа и Беркуша (12:9 - 25.). До краја полувремена, добру ролу има Растко Стојковић по рецепту Алема Тоскића. Чутура паметно користи своју брзину и раскошну технику, не би ли се Србија вратила на +5, што потврђује Момир Рнић својим другим голм на пар секунди пре краја - 15:10.

Вртећи се око магичних +4, „Орлови" су наставили да ломе Алжирце добром одбраном и стрпљивим нападом. Станић је био расположен, Ненадић збуњивао Африканце на предњем у одбрани, покривајући час левог  час средњег бека. У улози голегетера, нашли су се Вујин и Марковић, а Србија је у 40. минуту имала 19:12. Расположени Шешум постигао је два везана гола, а придружио му се Момир Рнић, па је у 50. минуту на семафору писало 24:14. До краја меча, остало је да се рутински одради посао,а шансу је добио и Милош Костадиновић, као последње пријављени играч Србије на овом турниру.

Број коментара 38

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи