Читај ми!

Илић: Идемо у Лондон

Капитер Момир Илић убеђен да ће "орлови" обезбедити пут у Лондон. Србија мора сутра да победи Алжир и да се нада победи Шпаније против Пољске. Живи смо, али сада зависимо од других, рекао се селектор Вуковић. Рукометаши сутра у 17.30 играју са Алжиром и неопходна им је победа као и пораз Пољске.

Капитен рукометне репрезентације Србије Момир Илић изјавио је након вечерашњег ремија са Пољском (25:25) да чврсто верује у пласман на Олимпијске игре у Лондону.

"Одиграли смо јако тешку утакмицу. По ко зна који пут смо показали како се бори за своју земљу. Коначно и нас Бог да погледа у важним моментима. Ништа јос није готово. Надам се, уз сву срећу недељног дана, да ћемо отићи у Лондон. Ми смо урадили све што је било до нас", рекао је Илић после ремија у Аликантеу.

Да би на квалификационом турниру у Аликантеу освојила једно од прва два места, Србија мора сутра да победи Алжир и да се нада победи Шпаније против Пољске.

"Сви смо се тресли до последње секунде. Губили смо два разлике од Пољака, али најважније је да нисмо поражени. Преостаје нам да победимо у недељу Алжир и чекамо дуел Шпанија - Пољска. Била је јако тешка утакмица, свих 60 минута - прави фајт", рекао је репрезентативац Србије Петар Ненадић.

Његов саиграч Растко Стојковић оценио је да је велика борбеност екипе на крају донела бод и сачувала наду за ОИ.

"Данас смо имали доста среће. Борили смо се као лавови и на крају успели да освојимо бод. Сада имамо велике шансе да идемо у Лондон. Лично, могу да будем задовољан због бода, јер смо три минута пре краја већ били отписани. Шпанија мора да победи Пољску због себе, а и због нас", закључио је Стојковић.

Селектор Веселин Вуковић рекао да је најважније да екипа још има шансе за одлазак на Олимпијске игре, иако зависи и од других резултата.

"Живи смо и стрепимо! Зависимо од других. Морам да кажем, да смо имали најтежу групу и најтежи распоред од свих који ваде визу за Лондон. Ушли смо у дуел са доста проблема. Мучили се, али ипак, вратили смо се. Преломни тренутак је била контра коју је промашио Продановић, али смо захваљујући срећи и Пољацима остали живи", рекао је Вуковић после меча на турниру у Аликантеу који је завршен резултатом 25:25.

"Не би било фер да у недељу Шпанија пусти Пољску. Ја сам немиран због наше утакмице са Алжиром. Остали само без Николе Манојловића, тако да ће бити тешко. Али, битно је да смо у игри", закључио је Вуковић.

Сутра од 17.30 састају се Србија - Алжир, а од 20.15 играју Шпанија - Пољска.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи