Одбрана и искључења пресудили

После пораза од Шпаније, у првом мечу квалификационог турнира за Олимпијске игре, "орлови" сматрају да су пресудни били нешто лошија одбрана, као и велики број искључења. У суботу на програму дуел против Пољске.

Селектор рукометне репрезентације Србије Веселин Вуковић изјавио је данас у Аликантеу после пораза од Шпаније да његова екипа није одиграла одбрану као на Европском првенству. Шпанија је победила Србију са 30:27, у првом мечу на квалификационом турниру за Олимпијске игре.

"Знали смо да ћемо бити близу сваке репрезентације на свету, па тако и Шпаније. Велика је разлика добити један гол разлике или изгубити један. Чак смо у једном тренутку почели да срљамо, да правимо доста грешака. Срећа да се завршило са минус три", рекао је Вуковић.

Према његовим речима, могуће је да ће гол разлика одлучивати о томе ко ће се пласирати на ОИ.

"Потрошили смо се, изгубили Ненада Вучковића. Нисмо одиграли одбрану на нивоу из Београда и оно чега смо се плашили, то је неколико лаких шутева које смо промашили и примили лаке голове из контранапада", рекао је Вуковић.

Он је додао да критеријум судија код искључивања није био "баш потпуно једнак".

"Треба да пробамо да се освежимо. Када дођемо у хотел, биће 18 сати до тог дуела. И Пољаци су се данас мучили, али дефинитивно ће нам бити много тешко. И данас смо имали периоде када нисмо имали довољно решења у одбрани. Поједини играчи нису били на нивоу одбране из Београда", рекао је Вуковић.

Рукометаш Србије Иван Никчевић честитао је Шпанији на победи.

"Одиграли смо добру и квалитетну утакмицу. Мислим да су искључења пресудила на крају да изгубимо дуел. Идемо даље. Остале су још две утакмице и са два тријумфа остварићемо наш циљ - пласман на Олимпијске игре у Лондону", рекао је Никчевић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи