Читај ми!

Успех није био случајност

Шпанци као домаћини квалификационог олимпијског турнира највећи су фаворити, ипак, ово је одлична прилика да се докаже да успех "орлова" на Европском првенству у Београду није био случајан.

Репрезентативац Србије у рукомету Иван Никчевић изјавио је данас да је квалификациони турнир за Олимпијске игре у Аликантеу одлична прилика да се докаже да успех на Европском првенству у Београду није био случајан.

"Многи оспоравају то што смо урадили. Говоре да смо играли у Београду, да то не бисмо урадили да смо играли негде другде. Аликанте је права прилика да докажемо да нису у праву, да вредимо и да није случајно то што смо били у финалу ЕП", рекао је Никчевић. Лево крило Ваљадолида најбоље од свих играча Србије познаје репрезентацију Шпаније.

"Шпанци су домаћини и највећи фаворити квалификационог турнира за одлазак у Лондон. Учинили су све како би се пласирали на ОИ. Имају малих проблема, Алберто Ентрериос и Гарсија Пародно су повређени. Реч је о јаком колективу, увек играју лепршав и брз рукомет", додао је Никчевић. Он је рекао да не зна да ли ће Арпад Штербик бити на голу Шпанаца и да се њихова игра заснива на два кружна нападача, Гвардиоле и Агинагалдеа.

"У одбрани играју незгодну одбрану 5-1, где може да се изгуби доста лопти и приме лаки голови. У саставу нема левог крила Хуанина, који је био носилац игре, али ту су два нова играча Угалде и Валеро Ривера, који по квалитету не могу да му парирају".

Никчевић је открио да је највећи квалитет домаћина контранапад.

"Морамо да одржимо ниво одбране који смо имали на ЕП и у нападу ће бити важно да имамо што мање изгубљених лопти. Највећа опасност прети нам са средњег бека, где имају три сјајна играча - Ентрериоса, Канељаса и Сармијента. Уколико им допустимо њихову игру и лаке голове, биће тешко пратити тај ритам", рекао је Никчевић. Он је додао да очекује пуну халу у Аликантеу и да ће утакмица против Пољске бити важна за наш национални тим.

"Пољаци су непредвидива екипа. Могу да победе било кога на свету, али могу да - ако им није дан - изгубе и од прилично слабијег ривала. Верујем да неће имати дан против нас, да ћемо после два кола решити одлазак у Лондон и да дуел против Алжира неће имати значаја", закључио је Никчевић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи