Читај ми!

Најтеже против Пољске

Капитен рукометне репрезентације Србије Момир Илић очекује да национални тим на турниру у Аликантеу најтежу утакмицу одигра против селекције Пољске. На квалификационом турниру за Олимпијске игре у Лондону од 6. до 8. априла, поред Пољске и Србије учествоваће селекције Шпаније и Алжира.

Капитен рукометне репрезентације Србије Момир Илић оценио је да ће бити тешко изборити пласман на Олимпијске игре у Лондону и да екипа мора да задржи победнички менталитет са Европског првенства како би дошла до тог циља кроз квалификације које се играју у шпанском Аликантеу.

"Нисмо имали срећу при жребу. Шпанија је фаворит, али је и Пољска јака. Биће нам доста тешко... Морамо у оба дуела да уђемо са размишљањем о победи, да задржимо победнички менталитет и победнички дух. Свима нам је жеља пласман на Олимпијске игре", рекао је Илић.

Србија ће 6. априла играти против Шпаније, дан касније против Пољске, а потом и са Алжиром. Прве две репрезентације из групе пласираће се на Игре у Лондону овог лета.

"Познајући карактер мојих саиграча, мислим да ћемо одиграти добру утамицу против домаћина. По мени, најтежи дуел је са Пољском... И због значаја и због других ствари", истакао је капитен српских рукометаша.

Илић је казао да су играчи пре два месеца "остварили један сан", када су освојили сребрну медаљу на Европском првенству у Београду, а да ће сада покушати и други - пласман на ОИ.

"Сви смо желели медаљу и успели смо у томе. Прелеп је осећај... Створили смо један победнички дух, волимо да побеђујемо и мислим да ка томе треба и даље да радимо. Наш највећи квалитет је заједништво. Морамо да останемо на том колосеку", додао је он.

Илић је казао да репрезентативци Србије желе што дуже да остану у врху светског рукомета.

"Желимо да направимо неку епизоду и да трајемо, да останемо што дуже у самом врху. Сребро нам је донело директан пласман на Светско првенство 2013. године. Остварили смо тај сан, ту медаљу чекану дуго, дуго...", казао је рукометаш немачког Кила.

Директор рукометне репрезентације Србије Владица Спасојевић казао је да су услови у Аликантеу добри.

"Имамо све услове да спроведемо оно што смо замислили. Чекамо да нам се сутра прикљуће Алем Тоскић и Никола Манојловић, а у понедељак Петар Ненадић и Иван Станковић. Најважније је да су сви здрави", истакао је Спасојевић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи