Читај ми!

Надигране Румунке

У најбољој игри у последњих неколико година, репрезентација Србије савладала је селекцију Румуније 29:27 (17:11) пред 3.000 гледалаца у Зајечару у оквиру трећег кола квалификација за Европско првенство у Холандији. Одлична одбрана и распуцани бекови наше репрезентације пресудили су реномираном ривалу, против кога ће у суботу у Турн Северину пасти одлука – ко ће освојити прво место у групи.

Ношене подршком са трибина пуне "Краљевице", најбоље српске рукометашице од самог старта су наментуле ритам, који Румунке нису могле да прате. Најбоље појединке у нашој репрезентацији, биле су Андреа Лекић са осам голова и Марина Дмитровић са седам, док су се код Румунки истакле Бабеану са пет, односно, Замафир и Нећита са по четири поготка.

Гошће су тек у седмом минуту постигле први гол надигравши одличну српску 6:0 са Филиповић и Поп Лазић у средини, али ни наше рукометашице нису остале дужне, проналазећи пут до мреже поред расположене Тересе Пислару на голу Румуније. Први пут Српкиње до +3 долазе у 12. минуту преко Слађане Поп Лазић (6:3).


Одлична бековска постава, чију су окосницу чиниле Филиповић, Лекић и Дмитровић, донела је по први пут +4 (9:5) у 19. минуту. Спустиле су Румунке на +2 (9:7), али то је било све од њих у првом полувремену. Расположена Јована Бартошић, уз Марину Дмитровић и Андреу Лекић, решетале су Тересу Пислару са свих позиција, а Катарина Томашевић, сакупљала је одбране, све оно што је пролазило агресивној одбрани. На 13:8 у 25. минуту, селектор Румунски, Воина тражи тајм-аут, али то му не помаже да спречи серију Србије.

До одмора, Србија долази и до +7 (17:10), да би Сеноћико подгрејала наде Румунки на паузи, последњим голом у првом полувремену - 17:11. 

Уводни гол распуцане Биљане Филиповић, наговестио је да изабранице селектора Саше Бошковића неће стати (18:11). Румунке се нису предавале, у једном тренутку су, пре свега, захваљујући серији грешака српског напада, дошле и на три гола заостатка (19:16, 39.). Уследила су три везана гола Марине Дмитровић за непуних минут и по, који су опет Србију одвели на великих +6 (22:16). И десет минута касније, растојање је било исто - 26:20.

Искусни румунски састав се није предавао. Стисле су Румунке одбрану, нашим репрезентативкака, све је било теже да дођу до гола. Искусна Брадеану је са два везана гола вратила свој тим у утакмицу (27:24, 55.). На три минута пре краја, Воина тражи тајм-аут, после кога Ћићулете смањује на -2 (28:26). Минутом одмора узвраћа селектор репрезентације Србије, Саша Бошковић, а капитен, Андреа Лекић, својим осмим голом доноси два бода нашој репрезентацији.

СРБИЈА - РУМУНИЈА 29:27 (17:11)
Зајечар
Хала "Краљевица"
Гледалаца: 3.000
Судије: Бандула и Ондогрекула (Словачка)

СРБИЈА: Николић, Крпеж 2, Лекић 8(2), Дмитровић 7, Матић 2, Живковић, Вучковић, Ерић 1, Рајовић, Поп Лазић 2, Филиповић 4, Томашевић 12 одбрана и седмерац, Нишавић, Милошевић, Лишчевић, Бартошић 3

РУМУНИЈА:Фаркау 2, Друту, Тудор, Нећита 4, Брадеану 3, Ћићулете 1, Манеа 2, Пислару 9; одбрана: Балинт 1, Елисеи 3(1), Добре, Ћирила,  Сеноћико 2, Бабеану 5(1), Визиту, Замафир 4

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи