Продановић најављује пласман на ОИ

Играчи су у доброј форми, турнир ће бити тежак и мислим да ће главни дуел бити против Пољске. Са њима кожемо да се носимо и победимо. После тога победа против Алжира била би довољна. Очекујем да се квалификујемо на Олимпијаду, рекао је репрезентативац Србије Рајко Продановић.

Рукометни репрезентативац Србије Рајко Продановић рекао је да верује да ће Србија играти добро на квалификационом турниру за Олимпијске игре у шпанском Аликантеу и тако наставити низ добрих резултата после освајања сребрне медаље на Европском првенству у Београду.

"Играчи су у доброј форми, турнир ће бити тежак и мислим да ће главни дуел бити против Пољске. Са њима кожемо да се носимо и победимо. После тога победа против Алжира била би довољна. Очекујем да се квалификујемо", рекао је Продановић преко видео линка на конференцији за новинаре поводом наставка рукометне Суперлиге Србије.

Србија ће наступати на квалификационом турниру у Аликантеу од 6. до 8. априла где ће се састати са селекцијама Шпаније, Пољске и Алжира. Две првопласиране екипе избориће наступ у Лонону.

Српски рукометаш, који тренутно наступа за мађарски Сегед, оценио је и да би учешће на Олимпијским играма било наставак успеха са Европског првенства у јануару где је Србија као домаћин освојила сребрну медаљу.

"У Београду нас је носила публика, и желимо да докажемо да имамо квалитет и наставимо са успешним наступима", казао је крилни нападач Србије.

Он је додао и да успех репрезентације може да подигне ниво рукомета у Србији.

Директор Заједнице клубова Суперлиге Драган Јаћовић рекао је поводом почетка пролећног дела првенства да је рукомет добио на пажњи и да је домаће такмичење организованије.

"Свесни смо да је рукомет успехом на Европском првенству добио на пажњи. Лига је кренула у бољем и организованијем правцу, делимично и захваљујући спонзору", казао је Јаћовић.

Директор маркетинга Меркур осигурања, спонзора Суперлиге, Борис Милошевић додао је да пажња коју рукомет има може кроз економску срадању да доринесе развоју тог спорта.

"Бављењем спортом стичу се праве вредности и одговорност. То је важно у животу, спорту и послу и зато подржавамо ово такмичење на обострано задовољство", рекао је Милошевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи