Читај ми!

Пораз Партизана

Рукометаши Партизана изгубили су од француског Монпељеа са 20:30 (7:16), у 10. колу такмичења у Групи Д Лиге шампиона и завршили учешће без иједног освојеног бода.

Најефикаснији у тиму Партизана били су Ненад Максић са шест и Вељко Милошевић са пет голова, док је у тиму Монпељеа словеначки репрезентативац Вид Кавтичник постигао шест, а репрезентативац Туниса Висем Хмам пет.

Монпеље је одлично почео утакмицу и повео са 4:0, док је Партизан пред мало гледалаца у хали Пионир постигао први гол тек у деветом минуту. Гости из Француске играли су одлично одбрану, а голове постизали из брзих контранапада. У таквој игри истакао се словеначки репрезентативац Драган Гајић који је до полувремена постигао четири поготка.

Црно-бели су успели да се приближе на 4:5, а онда су препустили иницијативу противнику, па је Монпеље на одмор отишао са убедљивом предношћу од 16:7.

У наставку домаћи рукометаши нису имали решења како да стигну до гола и за наредних 12 минута постигли су само један гол, па је у 42. минуту Монпеље већ водио са 22:8.

Партизан је касније искористио прилику када су противници имали играча мање и када им је пала концентрација да смање предност, међутим, питање победника одавно је било решено.

Гледаоци нису имали прилике да уживају у игри једног од најбојих играча света, француског репрезентативца Николе Карабатића, који је почео меч, а затим отишао на клупу, као ни бившег репрезентативца Србије Младена Бојиновића, који је ушао на терен тек пред крај меча.

Табела Групе Д:

1.

Кил

10

7

2

1

16

2.

Копенхаген

10

7

1

2

15

3.

Реал

10

6

1

3

13

4.

Монпеље

10

5

0

5

10

5.

ПикСегед

10

3

0

5

6

6.

Партизан

10

0

0

10

0

 

Брковић: Била нам је част да учимо од Монпељеа

"Монпеље је заслужено победио. Дали смо све од себе у ових 10 утакмица, али нажалост нисмо успели да освојимо бодове. Нама је била част да учимо од тренера Монпељеа Патриса Канајера, као и играча као што су Никола Карабатић и Младен Бојиновић", рекао је Брковић на конференцији за новинаре.

Он је додао да се нада да ће се бивши репрезентативац Србије Бојиновић, на крају каријере вратити у Партизан. Рукометаш Партизана Саво Мештер истакао је да је пресрећан што је играо у Лиги шампиона.

"Честитам Монпељеу на победи. Нашем дружењу у Лиги шампиона дошао је крај. Пресрећан сам што сам имао прилику да играм у Лиги шампиона и надам се да ће Партизан и наредне сезоне бити учесник најелитнијег рукометног клупског такмичења", рекао је Мештер.

Тренер Монпељеа Патрис Канајер се захвалио Партизану на гостољубивости, а судијама на коректном вођењу утакмице.

"Честитам играчима који су одиграли један добар меч и остварили тријумф", рекао је Канајер.

Рукометаш Монпељеа Младен Бојиновић уочи почетка утакмице добио је урамљен дрес Партизана са бројем 14 и потписима играча.

"Хвала публици и мом вољеном Партизану од кога сам добио на поклон дрес. Ми смо дошли по победу у Београд и то смо остварили", рекао је Бојиновић.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи