Читај ми!

Победа на опроштају

Тренер рукометаша Партизана Александар Брковић најавио је да ће екипа покушати да победом против француског Монпељеа освоји прве бодове у Лиги шампиона и на најбољи начин заврши учешће у том такмичењу.

"Жао ми је што нисмо до сада успели да освојимо бод. Ове године смо само учествовали у Лиги шампиона, надам се да ће следеће године бити боље. Стиже нам у госте врхунска екипа Монпељеа, предвођена једним од најбољих рукометаша света Николом Карабатићем", рекао је Брковић на конференцији за новинаре на стадиону Партизана.

Стратег црно-белих казао је да је млади тим Партизана стекао огромно искуство играјући у најквалитетнијем европском такмичењу.

"Уочи почетка сезоне рекао сам да бих радије играо Лигу шампиона него финале Еврочелинџ купа. Ипак су сва светла јавности усмерена на дешавања у елитном такмичењу", навео је он.

Брковић је додао да клуб није могао да избегне продају Страхиње Милића и Ивана Димитријевића, али је казао да верује да се у наставку сезоне неће осетити њихов изостанак.

"Партизан не сме да зависи од једног или два играча. Добили смо понуду коју нисмо могли да одбијемо, нисмо желели да станемо на пут развоју играча. Недостајаће нам, али да немамо довољно играча, сигурно их не бисмо пуштали", казао је Брковић.

Искусни рукометаш Партизана Владимир Мандић рекао је да није изненађење што је Партизан у јакој конкуренцији завршио на последњем месту у групи.

"У конкуренцији Кила, Адемара и Монпељеа, који имају јако буџете, нисмо имали превише шанси. Играње у ЛШ је велико искуство, поготово за младе играче. Жао ми што нисмо играли озбиљнију улогу", навео је он.

Мандић је додао да ће, уколико буде наставио каријеру и следеће сезоне, то учинити у дресу Партизана.

Новинаре у Клубу спортиста на стадиону у Хумској занимало је и да ли ће се дешавања у фудбалској секцији одразити на ситуацију у рукометном клубу. Компанија у власништву кандидата за председника ФК Партизан Мирослав Богићевића Фармаком један је од главних спонзора рукометног тима црно-белих.

"Богићевић је велики навијач Партизана. Ушао је несебично у пројекат са рукометним клубом. Реч је о позитивној особи, која здраво размишља. Нас се не тиче шта се дешава фудбалској секцији, али је чињеница да нам је Богићевић помогао када је било најпотребније", рекао је генерални секретар РК Партизан Предраг Јушковић.

Утакмица 10. кола Д групе Лиге шампиона Партизан - Монпеље игра се у недељу од 19 сати у хали Пионир.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи