Станић: Нисмо разочарали

Дарко Станић оценио да у Данци нису играли толико добро колико је српски национални тим био лош. Жао ми је што и ми поред Новака и ватерполиста нисмо освојили злато, рекао је Станић, додајући како верује да "ипак нисмо разочарали".

Најбољи голман рукометног првенства Европе Дарко Станић оценио је да у финалној утакмици Данци нису играли толико добро колико је српски национални тим био лош.

"Није пријатно после изгубљене утакмице, па макар то била и сребрна медаља. Чини ми се да нисмо ушли како треба у утакмицу. Нису они нешто посебно играли колико смо ми били слаби, поготово у нападу. Ово што смо урадили велики је успех, али ми је жао што и ми поред Новака Ђоковића и ватерполиста нисмо освојили злато", рекао је Станић, додајући како верује да "ипак нисмо разочарали".

Станић је са 15 одбрана поново био главни адут нашег тима, али у финалном мечу са Данцима није функциоисао напад, па су ривали на крају заслужено славили (21:19).

"Овај успех ће остати упамћен, жао ми је само што није све испало савршено. Мислим да смо освајањем сребрне медаље ипак пуно показали. Захвалио бих публици на сјајној подршци, покушао сам да њихову енергију пренесем на саиграче", истакао је Станић.

Он је изразио уверење да Европски шампионат може много да допринесе развоју и популарности рукомета у Србији.

"Надам се да ће ово некога анимирати, да ће почети озбиљније да се улаже у рукомет. Верујем да ће омладина, која је за ово кратко време почела да нас гледа као идоле, почети да тренира, да ускоро буде будућност нашег спорта", закључио је Станић.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи