Читај ми!

Поносни на сребро

Веселин Вуковић поносан на сребрну медаљу коју је наш тим освојио на првенству Европе. Он је честитао Данцима на заслужено освојеној златној медаљи. Селектор истакао да су играчи "били емотивно и физички испражњени после утакмице са Хрватском".

Селектор рукометне репрезентације Србије Веселин Вуковић изјавио је да је поносан на сребрну медаљу коју је наш тим освојио на првенству Европе.

Поносан сам на тим који је успео великом борбеношћу и заједништвом да уђе у финале турнира, што није пошло за руком таквим рукометним силама као што су Француска, Хрватска, Шпанија, Пољска и Немачка", рекао је Вуковић. Он је честитао Данцима на заслужено освојеној златној медаљи.

Данци су нас добили на суви квалитет. Честитам им на одличној утакмици. Било би заиста превише да смо успели да их победимо два пута", рекао је Вуковић. Селектор репрезентације истакао је да су наши играчи "били емотивно и физички испражњени после утакмице са Хрватском".

"Утакмица са Хрватском за нас је практично била финале. После тог меча били смо емотивно мртви", рекао је Вуковић, наводећи да је тиму у финалу недостајао повређени Жарко Шешум.

"Недостајао нам је један свеж бек да бисмо уопште били у прилици да добијемо Данце. Овако, изгорели смо у превеликој жељи', објаснио је Вуковић.

Он је напоменуо да је највећи квалитет овог шампионата чињеница "да смо направили тим".

"На тимском духу смо саградили медаљу", оценио је Вуковић и нагласио да је рукометна школа бивше Југославије "очигледно доминирала на овом шампионату". Вуковић је истакао да му је жао што рукометаши нису заокружили "хет-трик" српског спорта, после тријумфа Новака Ђоковића у Мелбурну и злата ватерполиста на првенству Европе у Ајндховену.

"Било би дивно када би нам читаво друштво било налик спорту", поручио је Вуковић.

Капитен Момир Илић рекао је да репрезентација ову медаљу "поклања народу Србије".

"Превазишли смо себе. Желели смо да освојимо неко одличје и једино финалну утакмицу нисмо одиграли на нивоу. Никада до сада нисмо успели да направимо овакав дух заједништва који нас је носио током читавог шампионата и с којим смо се уписали у историју", рекао је Илић.

Марко Вујин је додао да наша репрезентација сада "зна којим путем треба ићи" у изградњи даље рукометне будућности.

"Велика је ствар што смо се директно пласирали на првенство света у Шпанији и што смо остварили место у квалификацијама за Олимпијске игре. Треба да уживамо у овом огромном успеху и да се још више мотивишемо за даља такмичења", рекао је Вујин.

Селектор данске репрезентације Улрик Вилбек подсетио је да је његов тим почео шампионат поразом управо од Србије.

"Ако се сећате, рекао сам на првој конференцији за новнаре да бих желео да се са Србијом сретнемо у финалу и то се остварило", рекао је Вилбек. Он је оценио да је кључ победе над Србијом данас био у одличној одбрани и шутерски расположеном Хенсену.

"Честитао бих Србији која јесте играла код куће, али је у финале ушла захваљујући фер плеју и одлицној игри", закључио је Вилбек.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи