Читај ми!

Славиће се три титуле

Момир Илић изразио наду да ће се у недељу славити три титуле - Новакова и злата рукометаша и ватерполиста. Једном смо успели да их зауставимо, зашто не бисмо успели то да поновимо у Арени, сматра Чутура. Ето, на Светог Саву доживимо толики успех српских спортиста, није то случајно, рекао је Станић.

Капитен рукометне репрезентације Србије Момир Илић изразио је данас наду да ће Србија у недељу славити три титуле - Ђоковићеву у Мелбурну и победе рукометаша и ватерполиста у финалима шампионата Европе.

"Чудан је осећај, направили смо пуно тога, а још не можемо да се радујемо, јер нас очекује финале. Први пут у каријери играмо утакмицу за злато, очекивања су велика, ово је наша животна шанса. Морамо да останемо хладне главе, мада је то јако тешко после оволиких емоција после победе против Хрватске", рекао је Илић.

Леви бек Србије и немачког Кила оценио је да је наш национални тим доста нервозно ушао у меч са Хрватском, али да су ствари у наставку дошле на своје.

"Били смо нервозни и под притиском да већ на почетку решимо утакмицу у своју корист, што је немогуће. Они су одлична репрезентација, искусна, играли су велики број важних утакмица и то је утицало на нас. Ушли смо доста смиреније у друго полувреме и заслужено победили", закључио је Илић.

Далибор Чутура сматра да Данци треба да се прилагоде игри нашег тима у финалу шампионата Европе, а не обрнуто.

"Главно оружје Данаца је контра и полуконтра. Ако смо једном успели да их зауставимо у Пиониру, зашто не бисмо успели то да поновимо у Арени", рекао је Чутура. Он је подсетио да ће наша одбрана покушати да нађе решење и за јаке данске шутере.

"Најважније је да будемо смирени, одиграмо чврсту одбрану и уз помоћ публике можемо до злата", рекао је Чутура. Према његовим речима кључ победе над Хрватском у полуфиналу била "већа жеља за финалом". "Били смо мотивисани за то финале и та жеља је пресудила", рекао је Чутура.

Један од јунака досадашњег дела првенства Европе Дарко Станић изјавио је да није случајно што су српски спортисти на Светог Саву изборили три финала. Поред рукометаша, пласман у финале Аустралијан опена обезбедио је први рекет света Новак Ђоковић, а за златну медаљу на шампионату Европе бориће се и ватерполисти.

"Бићемо свесни успеха кад све буде прошло. Пресрећни смо, видимо реакцију читаве државе и региона. Ја сам из Црне Горе, зову ме и кажу да је тамо велико славље. Ето, десило се да на Светог Саву доживимо толики успех српских спортиста, није то случајно", рекао је Станић.

Станић је у првом полувремену полуфиналног меча са Хрватском одбранио само један шут, али је у наставку је "закључао" гол, нанизао 11 одбрана и био најзаслужнији за историјску победу Србије.

"Знао сам да неће моћи да издрже такав притисак и да ћемо се вратити. У полувремену смо се мало сабрали, попричали, јер изгледало је као да нисмо у утакмици и да пролази поред нас. Помислили смо - толико жељено финале и наш сан нам измиче. Договорилио смо се да пружимо и више од максимума, испало је да је то било довољно и ствари су у наставку почеле да иду у правом току", рекао је српски голман.

Станић сматра да је Данска оспасна екипа и да неће бити лако победити је два пута у кратком периоду, али да пред фанатастичном публиком у Арени ништа није немогуће.

"Желео сам да прођу у финале, јер их боље познајемо, победили смо их у групи у Пиониру и са већим самопуздањем улазимо у утакмицу. Шпанце не познајемо тако добро, учинило ми се да су најквалитетнија екипа на шампионату, али показало се да су и они изгубили снагу у завршници", закључио је Станић.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи