Читај ми!

"Каубоји" стигли, навијачи не долазе

Хрватски рукометаши стигли су у Београд и налазе се у хотели "ИН" под јаким полицијским обезбеђењем. За разлику од њих хрватски навијачи највероватније неће доћи организовано у Београд на полуфинални меч са Србијом. Хрватски Савез препоручио навијачима да не иду у Србију, а да нема ни карата.

Рукометаши Хрватске преселили су се око 80 километара јужније из Новог Сада и сада се налазе у српској престоници где се спремају за полуфинални дуел са Србијом.

Ивано Балић и другови су у Београд стигли под пратњом полиције, а портпарол екипе Златко Шкрињар је навео да у току пута није било непријатности као и да се сви осећају добро и сигурно.

Хрватска репрезентација смештена је у хотелу ИН на Новом Београду, који чувају јаке полицијске снаге.

За разлику од рукометаша, хрватски навијачи највероватније неће доћи у Београд у већем броју. Хрватски савез препоручио навијачима да не иду у Србију, и рекао да највероватније нема ни карата.

"Покушавамо да урадимо све што је до нас, али у оваквим ситуацијама организатор је беспомоћан. Требало би да доведе 50.000 полицајаца да би све прошло како треба. Морамо да се прилагодимо тешкој ситуацији. Једино што ми можемо да препоручимо навијачима да уопште не долазе у Србију, јер мислимо да је то најпаметније", рекао је потпредседник Рукометног савеза Хрватске Зоран Гобац.

Хрватска државна телевизија навела је и да су поједине туристичке агенције отказале аранжмане за долазак у Београд, што је потврдио и председник тамошњег Савеза Санди Шола.

Група хулигана у уторак увече напала је у Новом Саду и у Руми колоне возила са хрватским навијачима, који су се враћали са утакмице против Француске.

Српска полиција након тога привела је 12 особа који су осумњичени за организацију напада.

Хрватски навијачи у Новом Саду су, према тврдњама очевидаца, током утакмица и после њих више пута скандирали: "Вуковар, Вуковар" и "Ко не скаче, православац је". "То је потпуно неприхватљиво. Ако смо ми осигурали навијачима Хрватске да без проблема бодре свој тим, очекујемо да навијање буде максимално коректно. Поштовање мора да буде узајамно", рекао је председник Рукометног савеза Србије Велимир Марјановић.

Марјановић је рекао и да ће се организатори издићи изнад ових инцидената и покушати да буду што бољи домаћини.

Утакмица полуфинала рукометног ЕП Србија - Хрватска игра се сутра од 20.15 у Београдској Арени.

Број коментара 34

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи