Читај ми!

Први пораз "орлова"

Македонија нанела први пораз Србији на турниру 22:19. Изабраници Веселина Вуковића и пре овог меча осигурали полуфинале и прво место у групи. Србија у петак у Београдској арени игра против Хрватске, а у другом полуфиналу састаће се Шпанија и Данска.

Рукометна репрезентација Србије претрпела је вечерас у Београду први пораз на Европском првенству, пошто је вечерас изгубила од Македоније са 22:19 (11:10).

У утакмици без резултатског значаја за наш тим, селектор Веселин Вуковић се Македонији супроставио у измењеном саставу. Голман Дарко Станић, капитен Момир Илић и Далибор Чутура добили су заслужени одмор, а већу шансу него иначе добили су Жарко Шешум, Петар Ненадић, Драган Марјанац и Момир Рнић јуниор.

Утакмица је била резултатски неизвесна скоро до самог краја, а у узбудљивој завршници боље су се снашли Македонци који су у већем делу меча били мотивисанији и имали већу жељу за победом.

Полуфинални мечеви играју се у петак, а Србија се састаје са Хрватском, док у другој утакмици играју Шпанија и Данска.

Најбољи у српском тиму био је Марко Вујин са пет голова, док је Жарко Шешум постигао четири. Македонце је предводио Кирил Лазаров са 10 голова. У македонском тиму истакао се и голман Борко Ристовски са 15 одбрана.

У првом полувремену меч је био изједначен, а Македонце је "држао" Кирил Лазаров који је у том делу игре дао седам голова. Македонци су у 19. минуту имали предност од три гола, али су српски рукометаши то анулирали одличном игром и головима Петра Ненадића.

Рукометаши Србије су држали прикључак до краја полувремена и на одмор отишли са голом заостатка.

Прву предност Србији на утакмици донео је Растко Стојковић у 38. минуту, али су македонски рукометаши успели да се врате у меч и поново дођу до вођства. Србија је последњи гол постигла преко Марка Вујина за 19:19 у 52. минуту, а онда су Македонци постигли три узастопна гола за коначну победу 22:19.

Београдска Арена није вечерас била пуна, а меч је гледало око 10.000 навијача, углавном Македонаца.

Србија: Станић, Марјанац (10 одбрана), Шешум 4, Вујин 5, Никчевић 1, Манојловић, Тоскић 1, Илић, Марковић 1, Продановић 1, Стојковић 1, Рнић, Бељански, Чутура, Станковић 2, Ненадић 3.
Македонија: Ристовски (15 одбрана), Ангелов, Манасков, Стоилов 2, Алушовски 1, К. Лазаров 10, Митков, Јоновски, Ангеловски, Темелков 1, Миркуловски, Маркоски, Мојсоски 2, Мојсовски 1, Димовски 3, Ф. Лазаров 2.
Седмерци: Србија, Македонија 4/4.
Искључења: Србија 2, Македонија 8 минута.

Селекција Данске ће у петак у полуфиналу играти против Шпаније, која је вечерас у Ф четвртфиналној групи у Новом Саду савладала Словенију са 35:32 (15:15) и осигурала прво место. Другу позицију у овој групи освојила је Хрватска и тако заказала полуфинални дуел са Србијом у петак.

Број коментара 120

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи