Читај ми!

Македонија прва жртва "Орлова" у 2012.

Рукометаши Србије победили Македонију 26:23 у припремној утакмици за Европско првенство. Најефикаснији Момир Илић са шест погодака. Селектор Вуковић након меча: "Требала нам је победа". Европско првенство одржаће се од 15. до 29. јануара.

Мушка рукометна репрезентација Србије савладала је вечерас у Смедереву селекцију Македоније са 26:23 (14:10), у припремној утакмици пред учешће на првенству Европе.

Најефикаснији у екипи селектора Веселина Вуковића био је Илић са шест погодака, док је Македонце предводио Лазаров такође са шест голова.

Последње провере пред континентални шампионат, који ће од 15. до 29. јануара бити одржан у Београду, Новом Саду, Нишу и Вршцу, рукометаши Србије имаће 10 и 11. јануара против селекције Чешке.

"Комшијски смо доста добро то закували и утакмица је била прилично такмичарска. Борило се за сваку лопту, али није било прљавштине и грубости. Искористили смо утакмицу, требала нам је победа, морали смо да поштујемо неки свој план рада. Морали смо да дамо минуте и играчима који су били оптерећени због повреда. Ту пре свега мислим на Станковића, Марковића, који је играо 40 минута, па Ненадића, све те играче које су због повредица пропустили нешто у тренажном процесу, видели смо", изјавио је селектор након меча. 

"Тако ћемо наставити и у уторак на затвореној утакмици против Чешке. Даћемо шансу Манојловићу, Рнићу и Митровићу. Даћемо и Милићу шансу, али не знамо како ће се његов примицач понашати за та два дана", рекао је Веселин Вуковић.

"Добро је да смо победили, то је позитивна ствар. Сада нам остају Чеси, да поправимо шта треба и офоримо костур од 8, 9 играча", изјавио је најбољи актер меча Момир Илић.

СРБИЈА: Марјанац шест одбрана, Шешум 2(1)/5, Вујин 4/7, Никчевић 3/4, Чутура 3/6, Тоскић 1/1, Станић седам одбрана, Илић 6(1)/11, Марковић 0/1 , Продановић 2/4, Стојковић 0/2, Рнић, Вучковић, Митровић, Станковић 2/2, Ненадић 0/1, Бељански 3/3, Костадиновић 0/1
МАКЕДОНИЈА: Митревски, Манасков 1/2, Стоилов 4/4, Алушовски 3/3, Лазаров 5(3)/12, Митков 1/1, Јоновски, Ангеловски 1/2, Темелков 4/6, Миркуловски 0/1, Марковски, Мојсоски 0/2, Ристовски шест одбрана, Мојсовски.Н 2/5, Ангелов шест одбрана, Ф. Лазаров 1/2, Кукоски

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи