Ђоковић продефиловао са медаљом испред Ајфеловог торња: Сада је све лепше и слађе

Олимпијски шампион Новак Ђоковић продефиловао је са златном медаљом око врата испред Ајфеловог торња у Паризу, где су га поздравили бројни навијачи. У разговору за РТС каже да је 20 година чекао олимпијско злато и да тренутно жели само да ужива у успеху и слави.

Најбољи тенисер свих времена Новак Ђоковић победио је у недељу Шпанца Карлоса Алкараза у финалу олимпијског турнира у Паризу и освојио златну медаљу - једино вредно и важно што му је недостајало.

Са најважнијим одличјем у каријери, како је сам рекао, Ђоковић је данас продефиловао испред Ајфеловог торња, где су га поздравили бројни навијачи, међу којима су најсрећнији успели да му "баце коску" или направе "селфи" за памћење.

Узео је Ђоковић микрофон на великој бини и имао шта да каже свима који су га подржавали, а после дефилеа је разговарао и са репортером РТС-а. Признао је да је последњих 30 сати најузбудљивије у његовом професионалном животу.

"Овакви догађаји ме само још више изненађују. Нисам очекивао оволико људи. Када смо прилазили нисмо видели колико је заправо људи овде - скоро 15.000. Стварно невероватна атмосфера и енергија", рекао је Ђоковић о шампионском дефилеу.

Каже да су емоције које је доживео на терену након победе у финалу неупоредиве са било чиме што је икада доживео у професионалној каријери.

"То наставља некако да расте, не знам како бих описао. Осећам велики умор и исцрпљеност, а са друге стране адреналин је и даље јако висок и ово само још више поспешује и доприноси мојој жељи и вољи да наставим да славим. Једва чекам да будем међу својим народом, да се настави славље овог историјског успеха", истиче српски тенисер.

На питање да ли су му Олимпијске игре продужиле каријеру, Ђоковић истиче да не жели да се "залеће превише у будућност" и говори о томе какви су му планови.

"Мислим да први пут у животу не желим да одговарам на та питања, већ желим да будем у садашњем тренутку, да уживам у успеху. Ово сам чекао читав живот, 20 година професионалне каријере. Освојио сам бронзу у Пекингу, играо сам полуфинала, али никако нисам могао да пробијем тај зид, да уђем у финале и борим се за злато, а био сам на сваким Играма један од главних кандидата. Успео сам то у 37. години, сада је све лепше и слађе и има више смисла", наглашава Ђоковић.

Каже да му је у плану тренутно само да ужива, да се одмара и да слави. Напомиње да је веома захвалан што је са њим у Паризу породица, што су имали прилику уживо да доживе и искусе све што је он искусио на терену.

"Олимпијске игре су стварно нешто посебно. Потпуно другачије од свега осталог. Толико су ретке, једном у четири године. Носити заставу своје земље поносно на леђима са златнпом медаљом је врхунац свих спортских достигнућа", сигуран је Ђоковић.

Цео разговор Аце Стојановића са Новаком Ђоковићем погледајте у видео-снимку.

уторак, 06. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару